Üniversite kayıtları ne zaman (2019 & 2020) kayıt tarihi sonunda aktarıldı

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi), 6 Ağustos Salı tarihi itibariyle 2019 YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) üniversite tercih sonuçlarını yüz binlerce üniversite adayının erişimine açtı. Puan ve sıralamaları doğrultusunda tercih yapıp lisans eğitimi görmeye hak kazanan öğrencilerin son sürat araştırmaya koyulduğu üniversite kayıtları ne zaman hangi tarihte başlıyor? YKS tercih sonuçlarının ilan edilmesinin akabinde tüm öğrencilerin gözü kulağının çevrildiği 2019 - 2020 üniversite kayıtları için istenen belgeler evraklar ve kayıt tarihleri?

Üniversite kayıtları ne zaman (2019 & 2020) kayıt tarihi sonunda aktarıldı
Üniversite kayıtları ne zaman (2019 & 2020) kayıt tarihi sonunda aktarıldı
GİRİŞ 09.08.2019 10:52 GÜNCELLEME 09.08.2019 10:52

Günlerdir dört gözle beklenen 2019 YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) üniversite tercih sonuçları nihayet ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığı bünyesinde üniversite  eğitimi alarak mesleğini eline alma hayali kuran öğrencilerle paylaşıldı. Tüm kurallara uygun biçimde herhangi bir yanlışlığa veya eksikliğe mahal vermemek adına titizlikle gerçekleştirilen YKS tercih sonuçlarına göre lisans öğrenimi görmeye hak kazanan öğrencileri üniversite kayıtları dönemi heyecanı sarıp sarmalamaya başladı. Peki, YKS'den elde ettikleri puan-sıralama ve yapılan tercihler baz alınarak yüksek öğretim programına yerleştirilmeye layık görülen öğrencileri yakından ilgilendirecek bir konu olan 2019 - 2020 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? YKS tercih sonuçlarıyla beraber hedefini gerçekleştirip yüksek öğretim programına yerleşen kişilerin sorgulamalarına ağırlık kazandırdığı Üniversite kayıtları için istenen belgeler ve evraklar nelerdir, kayıt tarihleri?

2019 - 2020 KYK yurt başvurusu ne zaman: Başvuru bilgisi öğrenme ekranı!

KYK burs / kredi başvurusu ne zaman - 2019 başvuru detay bilgisi alma!

 

 

2019 2020 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? KAYIT TARİHLERİ İLAN EDİLDİ...

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) YKS (Yüksek Öğretim Kurumları) tercih sonuçları doğrultusunda herhangi bir programa kayıt hakkına sahip olan kişilerin kayıt işlemleri 19 ve 23 Ağustos 2019 tarihleri içerisinde gerçekleştirilecektir. Üniversite için elektronik kayıtlar da 19 ve 21 Ağustos 2019 tarihleri içerisinde gerçekleştirilecektir. Üniversite kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt işlemlerinde bulunabilmek için aşağıda belirtilen listelenen belgeleri ve evrakları doğru ve eksiksiz şekilde tamamlayarak kayıt süresi dahilinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen zaman diliminde üniversiteye kayıt için başvuru işleminde bulunmayan yahut kayıt işlemlerini tamamlamayan öğrenciler kayıt hakları elinden gidecektir. Elektronik kayıt işlemini gerçekleştiren öğrenciler, üniversiteleri bünyesinde duyurulan belgelere ve tarihe göre kayıt işleminde bulunacaktır.

2019 2020 ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER VE EVRAKLAR NELERDİR?
1)
Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
2)Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
3)12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
4)Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
5)Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

2019 2020 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?
1)Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
2)Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
3)Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
4)Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
5)Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
6)Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...