MEB Bekçilik sınav sonucu açıklandı: Bekçi olmak isteyen adaylar için...

2019 Bekçilik sınav sonucu açıklaması geldi. Polis Akademisi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ile gerçekleştirilen 2019 bekçilik sınavı sonucu bugün açıklanıyor. Binlerce adayın girdiği bekçilik sınav sonuçları MEB tarafından açıklanacak.

MEB Bekçilik sınav sonucu açıklandı: Bekçi olmak isteyen adaylar için...
MEB Bekçilik sınav sonucu açıklandı: Bekçi olmak isteyen adaylar için...
GİRİŞ 08.08.2019 09:39 GÜNCELLEME 08.08.2019 09:39

Bekçilik sınav sonucu için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesine çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde dahil edilecek olan bekçiler geçtiğimiz Temmuz ayı itibariyle sınava girdi. 2019 yılı itibariyle 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılması sebebiyle "bekçilik sınavına" ilgi büyüktü. Polis Akademisi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen sınav sureci için son viraja girildi. Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuzda yer alan bilgiye göre, 2019 bekçilik sınavı sonuçları 7 Ağustos'ta açıkladı. Sınavda başarılı olanlar için fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü mülakata süreci başlıyor.

 

 

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

2019 Bekçilik yazılı sınav sonuçları www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak. Resmi siteler dışında hiç bir yerde sonuçlar açıklanmayacak ve posta yoluyla iletilmeyecek. Sınav sonuçlarına ilişkin itirazları ise en geç 2 (iki) iş günü içerisinde Polis Akademisi Başkanlığına yapılacak. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilecektir. 

 

 

SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR? ÜCRETİ...

Adaylar itiraz başvurularını, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Bekçi Parkur

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

Fiziki yeterlilik sınavı adayın fiziki durumunu bizzat ve yerinden ölçmek için yapılır. Fiziki yeterlilik sınavında amaç adayın bedeni kabiliyetini ve fiziki yapısını değerlendirmektir. Fiziki yeterlilik sınavında puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır. 100 tam puan üzerinden 60 puanın altında kalan adaylar başarısız sayılırlar. Ardından son olarak sözlü mülakata geçirilir

BEKÇİ ALIMI İÇİN SÖZLÜ MÜLAKAT NASIL YAPILIR?

Sözlü sınav adayla birebir olarak yapılır. Sözlü sınavda adaylara bir kart çektirilir ve konu hakkında adaylardan sunum yapması istenmektedir. Sözlü sınavda çekilen kartların konusunu genel kültür konuları oluşturmaktadır. Bunlar haricinde komisyonca adaylara çeşitli sorular da sorulabilmektedir. Sözlü sınav komisyonu bu sorular karşısında adayın aşağıdaki tutumlarına dikkat etmektedir.

Bekçilik Mülakat

BEKÇİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Çarşı ve mahalle bekçi teşkilatı, en büyük mülkiye amirinin emrinde, genel zabıtaya yardımcı, silahlı bir kuruluştur. Emniyet teşkilatı bulunan yerlerdeki bekçi kuruluşlarının mesleki amiri, polisin ilçedeki en büyük amiridir. Jandarmanın görev alanında bulunan belediye sınırları içindeki bekçi kuruluşlarının mesleki amiri ise ilçe Jandarma birlik komutanıdır.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin görevleri şunlardır :

- Bir kimsenin can, mal ve ırzına saldırma ve tehditleri önlemek, saldıranları yakalamak,

- Suç işlenirken veya işlendikten sonra, henüz izleri meydanda iken sanıkları yakalamak,

- Kamu düzen ve güvenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüş ve karışıklıkların yapılmasına karşı, genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici tedbirleri almak,

- Adli kolluk işleriyle ilgili vakalarda, delillerin kaybolmamasını sağlıyan muhafaza tedbirlerini almak. (Bekçiler bu benddeki görevlerinin ifasında halkın yardımından da faydalanabilirler.)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti