Üniversitelere elektronik kayıt (e-kayıt) dönemi başladı

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Şimdi öğrencileri üniversiteye kayıt telaşı sardı. Adaylar, "Üniversitelere kayıt ne zaman başlıyor, üniversite kayıtlarının son günü ne zaman" gibi soruları merak ediyor. Adaylar "e-kayıt" ile de üniversiteye kayıt yaptırılabilecek. Üniversite e-kayıt nasıl yapılıyor ve üniversite e-kayıt dönemi ne zaman sona eriyor sorularının cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Üniversitelere elektronik kayıt (e-kayıt) dönemi başladı
Üniversitelere elektronik kayıt (e-kayıt) dönemi başladı
GİRİŞ 18.08.2019 14:44 GÜNCELLEME 18.08.2019 15:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2019 YKS sınavı yapıldı. Şimdi öğrenciler üniversitelere kayıt döneminin ne zaman başlayacağını merak ediyor. İlk adım üniversitelere e-kayıt dönemi ne zaman başlayacak ve sona erecek sorusu ise yanıt buldu. 

 

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin elektronik kayıt süreci başladı. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, 2019-YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması dikkate alınarak, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıtlarının önceden belirlenen 19-21 Ağustos yerine, başvuru sürelerinin adayların lehine genişletilmesi amacıyla 16-21 Ağustos'a alınması kararı alındığı anımsatıldı. 

 

 

ÖSYM'nin düzenlediği sınavlara yüz binlerce öğrenci katılıyor.

Bu kapsamda 2019-YKS yerleştirmeleri sonucunda bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, 16-21 Ağustos tarihlerinde, "öğrenci dostu yeni YÖK"ün 2014-2015 öğretim yılından itibaren e-Devlet Kapısı üzerinden öğrencilerin hizmetine sunduğu elektronik kayıt (e-Kayıt) uygulaması ile kayıt işlemlerini üniversitelere gitmeden kolayca yapabilecek.

e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden 21 Ağustos saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. 

Son yıllarda adaylar tarafından kayıtta en çok tercih edilen yöntem olan "e-Kayıt" uygulaması, bütün devlet üniversitelerinde geçerli. Ayrıca uygulamayı hizmete sunan yaklaşık 50 vakıf üniversitesi de bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Üniversiteli 4 yıl önce Şikayet Et
    Harç parası yatiramiyoruz
    Cevapla
  • KUŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bahsedilmiyor ama hata verdiğinden ya da bunun hakkında bir bilgi verilmiyor.
    Cevapla
  • Üniversiteli 4 yıl önce Şikayet Et
    Hata veriyor ne yapacaz
    Cevapla
  • Taha 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayıt olacağın okulun öğrenci işlerini ara
    Cevapla
  • Anonim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayfayı sürekli yenile kardeşim bende de oluyordu yenileye yenileye zorla yapabildim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri