BİLSEM sonuçları için açıklama geldi! MEB BİLSEM kayıtları ve itiraz süresi...

Bilim ve Sanat Merkezleri’nin (BİLSEM) okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrenciler için uyguladığı BİLSEM mülakat sonuçları açıklanıyor. Sonuçların açıklanmasının ardından eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerinde, bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne doğrudan müracaat ederek kayıt işlemlerini yapacaklar.

BİLSEM sonuçları için açıklama geldi! MEB BİLSEM kayıtları ve itiraz süresi...
BİLSEM sonuçları için açıklama geldi! MEB BİLSEM kayıtları ve itiraz süresi...
GİRİŞ 21.08.2019 16:30 GÜNCELLEME 21.08.2019 16:31

2019, BİLSEM mülakat sınav sonuçları açıklanıyor saatler kaldı. MEB'in resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak olan sonuçlar için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Binlerce adayın merakla beklediği sonuçlar sonrasında kesin kayıt hakkı elde edecek isimler ortaya çıkacak. Peki 2019 BİLSEM sonuçları nasıl sorgulanacak? İşte MEB mülakat sonucu sorgulama ekranı…

 

 

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? NASIL ÖĞRENİLECEK?

EB tarafından BİLSEM sınav sonuçlarının saat 13.00-18.00 arasında açıklanması bekleniyor. Özel yetenekli öğrencilerin girdiği BİLSEM mülakat sınav sonuçları MEB üzerinden MEBBİS sisteminde, http://meb.gov.tr adresinden TC numarası ve kullanıcı şifresi ile sorgulanacak.

 

 

SONUÇLARA İTİRAZ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 22-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınacak.

BİLSEM MÜLAKATLARINA KAÇ KİŞİ ALINDI?

BİLSEM'de bu yıl 134 bin 701 öğrenci değerlendirmeye alındı. Bakanlığın verilerine göre, bu yıl grup tarama sürecinin ardından yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınan öğrenci sayısında 3 katın üzerinde artış kaydedildi.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

BİLSEM mülakat sınav sonuçları açıklandıktan sonra, kayıt hakkı elde eden adaylar 26 Ağustos – 13 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirebilecekler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!