KYK burs başvurusu ne zaman? 2019 Geri ödemesiz burs başvuru işlemleri

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından devlet yurdu başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler burslara çevirdi. Peki 2019 - 2020 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversite eğitimi boyunca geri ödemesiz burs almak isteyen öğrencilerin merak ettiği KYK başvuruları için geri sayım başladı.

KYK burs başvurusu ne zaman? 2019 Geri ödemesiz burs başvuru işlemleri
KYK burs başvurusu ne zaman? 2019 Geri ödemesiz burs başvuru işlemleri
GİRİŞ 11.09.2019 09:38 GÜNCELLEME 11.09.2019 09:38

KYK burs başvuruları için geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu devlet yurdu sonuçları belli oldu. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite hayatı boyunca barınma desteğinin yanında maddi destek almak isteyen öğrenciler gözünü KYK başvuru merkezine çevirdi. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? Kurum konuyla ilgili henüz resmi bir duyuru yayımlamadı. Ancak geçen yıllardaki uygulamalar göz önünde tutulduğunda başvuruların Ekim ayı itibariyle başlaması bekleniyor. Peki KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte öğrencilerin ve ailelerin bilmesi gerekenler...

 

 

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Öğrenciler, 2019 - 2020 burs başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Burs başvurularını yapmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı yazarak çıkan ekrana tıklaması ve alt sekmede yer alan Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu sekmesine tıklaması gerekiyor. Daha sonra ekrana gelecek olan sayfada, öğrencilerden istenen gerekli adımların doğru şekilde takip edilmesi gerekmektedir.

2019 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

 

 

2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılması ve 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)

• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)

• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.

Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor