2019 DGS tercih sonuçları açıklandı! Dikey Geçiş Sınavı yerleştirmeleri...

ÖSYM tarafından 2019 DGS tercih sonuçları erişime açıldı. Önlisans eğitimi alıp lisans tamamlamak isteyen öğrencilerin girdiği Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçları için geri sayım başladı. Özellikle AÖF'te eğitim görmek isteyen öğrencilerin merak ettiği DGS tercih sonuçları merak ediyordu.

2019 DGS tercih sonuçları açıklandı! Dikey Geçiş Sınavı yerleştirmeleri...
2019 DGS tercih sonuçları açıklandı! Dikey Geçiş Sınavı yerleştirmeleri...
GİRİŞ 04.09.2019 17:32 GÜNCELLEME 04.09.2019 17:32

Geçtiğimiz hafta başvurularını tamamlayan öğrenciler gözünü ÖSYM'ye çevirdi. 2 yıllık üniversite okuyup 4 yıllığa tamamlamak isteyen adaylar için tarih belli oldu. 04 Eylül çarşamba günü itibariyle DGS tercih sonuçları erişime açıldı. Öğrenciler DGS tercih sonuçlarını https://ais.osym.gov.tr/ adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

 

 

DGS EK TERCİHLER OLACAK MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi DGS yerleştirme sonuçlarını açıklamasının ardından ek tercih süreci başlayacak. Üniversitelerdeki boş kontenjanlara göre başvurular kabul edilecek.

 

 

AÖF DGS LİSANS TAMAMLAMA KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

NOT: Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihlerde her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar Fakülteye kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir hak iddia edemezler. Posta ile kayıt yapılmaz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi