AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL soru ve cevap anahtarı

AÖL ek sınav sonuçları için meraklı bekleyiş başladı. 31 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Açık Öğretim Lisesi ek sınavı sonrası 8. ve üzeri dönem öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı sınav sonuçları, soru ve cevap anahtarının açıklanacağı tarihe gözünü dikti. Peki AÖL ek sınav soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak? Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? tüm soruların cevapları haberimizde...

AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL soru ve cevap anahtarı
AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL soru ve cevap anahtarı
GİRİŞ 03.09.2019 16:16 GÜNCELLEME 03.09.2019 16:19

Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olamayan öğrenciler 31 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında AÖL ek sınavlarına girdi. 8. ve üzeri dönem öğrencilerinin katıldığı sınav sonra gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı soru ve cevap anahtarına akabinde ise sonuçlara çevrildi. Peki  AÖL ek sınav soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak? Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? tüm soruların cevapları haberimizde.

 

 

AÖL EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK!

 31 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen sınav sonrası sınava giren tüm öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı sınav sonuçlarını heyecanla bekliyor. AÖL ek sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Lakin geçtiğimiz yıl 6 Ekim'de gerçekleşirken sınav sonuçları  21 Ekim'de açıklanmıştı. Söz konusu verilere bakıldığında sınav sonuçlarının 16 Eylül'de açıklanması bekleniyor. Ayrıca sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz sonuçlara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖL EK SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK!

AÖL ek sınavı soru ve cevap için de Milli Eğitim Bakanlığı henüz kesin bir tarih açıklamadı. Sınav sonrası öğrenciler için sınav sonuçları hakkında bilgi veren soru ve cevaplar, kısmende olsa öğrencilerin hazırlıklarını tamamlasın da ön ayak oluyor.

AÖL'DEN MEZUN OLMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,

Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,

Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor.Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri