2019 KYK burs başvuru sonuçları: Burslar ne zaman hesaplarda olacak?

Üniversite öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığıyla burs başvurularını tamamladı. 2019 - 2020 KYK burs başvurusunu yapan öğrenciler şimdide ödemelerin ne zaman hesaplarda olacağını merak etmeye başladı.

2019 KYK burs başvuru sonuçları: Burslar ne zaman hesaplarda olacak?
2019 KYK burs başvuru sonuçları: Burslar ne zaman hesaplarda olacak?
GİRİŞ 22.10.2019 09:36 GÜNCELLEME 22.10.2019 09:39

KYK burs ve geri ödemeli kredi başvurusunu tamamlayan 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans öğrencileri ödemelerin ne zaman hesaplarda olacağını merak etmeye başladı. Geçtiğimiz dönem başvurular 15 Ekim tarihinde gerçekleştirilmiş ve sonuçlar ise 13 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler dayanarak 2019 - 2020 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının 15 Kasım tarihinde açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler bankamatik kartlarının basılmasıyla birlikte 2020 Ocak ayında alacak. Öğrenciler, kartlarının ne zaman, hangi şubeye geleceğini ise ilerleyen günlerde öğrenebilecek.

 

BURS KAZANAN ÖĞRENCİLER E-DEVLET SİSTEMİNDE TAAHHÜT ONAYI YAPACAK

Öncelikli olarak https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden sorgulama yaparak Kredi veya Burs alıp almadığınızı kontrol edin.

 

E-Devlet Sistemine giriş yapınız,

E-Hizmetler Bölümüne geçiniz,

Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Onay İşlemleri sayfasına giriş yapınız.

Seçilmesi gereken kutucuklar varsa onay tiki koyarak Taahhütnamenizi onaylayınız.
İşlemler bu kadar.

Kredi çıktı ve almak istemiyorsunuz. Bu durumda hiçbir işlem yapmayınız. e-Devlet üzerinden Taahhütnameyi onaylamadığınız taktirde işlem iptal olacaktır.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

KYK burs başvuru sonuçları Kredi Yurtlar Kurumu'nun resmi sitesi üzerinden takip edilebilecek. KYK burs sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler sonuc.kyk.gov.tr sitesinden T.C kimlik numarası, cilt no, aile sıra no kimlik bilgilerini girdikten sonra ekrandaki güvenlik kodunu da ekledikten sonra sorgula düğmesine tıklayarak burs kazanıp kazanmadığını öğrenebilecek. İstek doğrultusunda tüm üniversite öğrencilerine geri ödemeli burs verilecek

Devlet bursu kazanan öğrenci, kredi başvurusunda bulunma hakkı yoktur. Burs başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler, kredi başvurusu yapabilme hakkına sahiptir. Üniversiteler tarafından Kredi Yurtlar Kurumuna öğrencinin başarısız olduğuna dair bilgi verilmesi halinde burs, krediye dönüşür.

2020 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılması ve 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'