Dikkat! KYK taahhütname onayı yapmazsanız burs ve kredi hakkınız yanabilir

KYK taahhütname onayı için geri sayım başladı. Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler Kredi ve Yurtlar Kurumu taahhütname onay tarihine çevrildi.

Dikkat! KYK taahhütname onayı yapmazsanız burs ve kredi hakkınız yanabilir
Dikkat! KYK taahhütname onayı yapmazsanız burs ve kredi hakkınız yanabilir
GİRİŞ 18.11.2019 12:26 GÜNCELLEME 18.11.2019 12:31

26 günlük bekleyişin ardından KYK burs ve kredi başvuru sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi sayfası olan YURTKUR sonuç sorgulama sayfasında açıklandı.

Sonuçları öğrenen üniversite öğrencileri için kurum uyarıda bulundu. e-Devlet üzerinden KYK taahhütname onayı yapmayan öğrenci burs ve kredi imkanlarından yararlanamayacak. Peki KYK taahhütname onayı ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak?

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

2019 - 2020 Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulaması) üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.

15 yaşından küçük ya da anne/babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK il/yurt müdürlüklerine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor. Bu işlemi yapmayan öğrenci burs ve kredi hakkı elde edemiyor.

ÖĞRENİM KREDİSİNİN KESİLME SEBEPLERİ

- Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
- Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
- Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
- Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız - olması ya da öğretimine bir yıl ara vermesi,
- Öğretim kurumunun kapatılması,
- Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
- Kesin hükümle mahkum olması

BURSUN KESİLME SEBEPLERİ

- Öğrencinin not durumunda başarısız olması,
Öğrenim gördüğü kurumdan ayrılması, çıkarılması ya da uzaklaştırılması
Kayıt dondurması
Sağlık ya da benzer sebebiyle öğrenim kurumuna devam edememesi
Öğrenim kurumunda çeşitli sebeplerden dolayı bir yıl ara vermesi
Öğrenim gördüğü kurumun kapatılması
Kesin hükümle mahkum olması durumunda burs kesilecek.

BURS/KREDİ ALMAKTAN VAZGEÇEN ÖĞRENCİLER

Kurumumuzdan  burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu  linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.

 

Normal öğrenim süresi içerisinde öğrencinin kredisini tekrar talep etmesi halinde, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar kredi ödenmektedir. Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir. Kredi almaktan vazgeçen öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı sürede ve aylık taksitler halinde öder.

 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü