İki yılda 18 okula mescid

İnsan Vakfı’nın “Mescidsiz Okul Kalmasın” projesi başarıyla devam ediyor. MEB’e ait mescidsiz okullarda yürütülen kapsamlı çalışma ile, ilmin yuvası okullarda ibadet ve tefekkür alanı tasarlayarak inşa eden İnsan Vakfı’nın 2018 yılından bu yana bağışçıların desteğiyle İHL, Anadolu Lisesi, ilkokul ve ortaokul ölçeğinde 18 okulu mescidle buluşturduğu belirlendi.

İki yılda 18 okula mescid
İki yılda 18 okula mescid
GİRİŞ 10.02.2020 15:31 GÜNCELLEME 10.02.2020 15:31

İnsan Vakfı’nın “Mescidsiz Okul Kalmasın” projesi ile ilim yuvası olan okullar manevi donanıma kavuşturuluyor. 2018 yılında başlatılan proje kapsamında günümüzde 18 okulun mescide kavuşturulduğu bildirildi.

BİN 500 ÖĞRENCİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLİYOR

1992 yılından bu yana insanı ve eğitimi önceleyerek faaliyetini sürdüren İnsan Vakfı, “insan ruhunun en temel gereksinimi olan ibadet isteğinin yaşı ve cinsiyeti yok” şiarıyla başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesiyle ibadethanesi bulunmayan eğitim merkezlerinde büyük hayır çalışması yürütüyor. Türkiye’yi ve gönül coğrafyamızı şekillendirecek yeni neslin eğitim-öğretim merkezlerini manevi donanıma kavuşturan İnsan Vakfı’nın mescid projesi, başarıyla devam ediyor. MEB’e ait mescidsiz okullarda yürütülen kapsamlı çalışma ile ilmin yuvası okullarda ibadet ve tefekkür alanı tasarlayarak inşa eden İnsan Vakfı’nın 2018 yılından bu yana 18 okulu mescidle tanıştırdığı belirlendi.

“İbadetin yaşı yok” şiarıyla hareket eden İnsan Vakfı’nın genç mimar ve mühendislerden oluşturduğu dinamik kadro ile yürüttüğü proje kapsamında 750 ila 1500 öğrenci öğretmen ve veliye hizmet verebilecek mescidleri okullarda inşa ettiği bildirildi.

TAM DONANIMLI İBADETHANELER

Bağışçılarından aldığı destek gücüyle hareket eden İnsan Vakfı tarafından okulda vakfedilen mescid alanının her türlü tadilatı, düzenlemesi, işçiliği ve iç döşemesi yapılırken; mihrap, minber, rahle, kitaplık, kitaplar, askı, ayakkabılık, saat, tesbih, tesbihlik, cübbe, kızlar için namaz kıyafeti, halı, perde, boy aynası, dekoratif tablolar, İslâm Medeniyeti haritası gibi malzemelerle birlikte okula teslim edildiği öğrenildi. İlk vahiy olan “Oku” lafzından oluşan kitaplıklar, ayet-i kerimelerin yazıldığı hat sanatları, musluklarından sıcak ve soğuk su akan nezih abdesthaneler ve tüm ince işçilik tamamen İnsan Vakfı’nın bağışçılarının katkılarıyla inşa ediliyor.

İslami kültür ve gelenekle yetişen bir nesil inşasında yer sahibi olabilmeyi gaye edinen İnsan Vakfı, hizmet alanını bağışçılarının desteğiyle şehirlerden ülkelere taşımayı arzuluyor.

MESCİD YAPILAN OKULLAR

İnsan Vakfı’nın 2018’de başlattığı Mescidsiz Okul Kalmasın Projesi kapsamında 2 yıl içerisinde mabedine kavuşan okullar şöyle listelendi:

-29 Ekim İlköğretim Okulu

-Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu

-Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi

-Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-Beyoğlu Muallim Cevdet İlkokulu

-Dr. Sadık Ahmet Meslevi ve Teknik Anadolu Lisesi

-Etiler Anadolu Lisesi

-Gözcübaba İmam Hatip Lisesi

-İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-Kağıthane Anadolu Lisesi

-Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-M. Sevim Ulusal İmam Hatip Ortaokulu

-Melahat Öztoprak Ortaokulu

-Nuri Pakdil Anadolu Lisesi

-Pendik Esenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Seyrantepe  Atatürk İlköğretim Okulu

-Şehit Polis Kemal Tosun İmam Hatip Ortaokulu

-Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu

-Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Ortaokulu

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!