Atakum Anadolu İHL’den tanışma ve kaynaşma programı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, tanışma ve kaynaşma kahvaltı programı düzenledi.

 Atakum Anadolu İHL’den tanışma ve kaynaşma programı
Atakum Anadolu İHL’den tanışma ve kaynaşma programı
GİRİŞ 18.02.2020 12:11 GÜNCELLEME 18.02.2020 12:11

Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı salonda gerçekleşen kahvaltı programına, öğrenci, veli, öğretmen, idarecilerin bulunduğu 700 kişi katıldı.  Programa katılımın yoğun olması Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin büyük bir aile olduğunu göstermiş oldu.  Kuran Tilaveti ile başlayan programa, Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Akyüz, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi  Mustafa Öztürk, öğrenci velisi Sami Kesmen okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

"HEPİMİZ İMAM HATİP RUHUNU YAŞIYORUZ"

Programda konuşma yapan  öğrenci velisi Sami Kesmen “Hepimiz imam hatip ruhunu yaşayan insanlarız. Bugün burada bu kadar kalabalık olmamız imam hatip ruhunu yaşadığımız anlamına gelmektedir. Okulumuz Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni anlatmak istesek başarısı ve aldığı birincilikleri anlatmak saatlerimizi alır. Kısa bir özet yapacak olursak, öğrencilerimiz geleceğe damgasını vuracak evlatlarımız olarak yetişiyor.  İnanıyoruz ki gelecekte dönemde sadece Türkiye’de değil Dünya’da kendinden söz ettirecek bir proje imam hatip olacak” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Ali Akyüz, “ Bu salonda çok fazla imam hatip mezunu kardeşlerim var. Bende 89-90 imam hatip mezunu olan, o zorlu süreçleri yaşayan bir kardeşiniz olarak bugünün Türkiye’sini düşünmek çok bizim için, hayaldi.  Atakum Anadolu İmam Hatip lisesi ve imam hatip okulları Türkiye’nin ve Dünya’nın  geleceğini inşa edecek öğrenciler yetiştiriyor. Bu organizasyonu yaparken arkadaşlarımızla en önemli amacı büyük bir aile olduğumuzu göstermekti. Bunu da salonu görünce başardığımızı düşünüyorum. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"YANIMIZDA OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Atakum Anadolu  İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zahit Köseoğlu  “Bundan 7 yıl önce 12 derslik küçük bir binadan, 100 kişilik öğrenci grubundan bugün tüm dünyanın bileceği tüm Türkiye’de marka bir okul haline gelmiş olan Atakum Anadolu İmam Hatip lisesinin bünyesinde olmaya bize bu imkanın varisi olan Rabbimize hamd  edelim. Başından beri bu süreçte yanımızda olan herkese özellikle Canik Belediye Başkanımız İbrahim Sandıkçı Bey’e mevcut ve geçmişte emeklerini esirgemeyen okul aile birliğimize okulumuzun velisi olmuş ve gelecekte velisi olacak herkese teşekkür ediyorum. Bir hayaldi o hayal gerçek oldu dünya okulu olmak için yola çıkmıştık fiziki yapısıyla, öğretmen kadrosuyla ve eğitim  sistemimizle çok şükür hayallerimiz gerçek oldu.” İfadelerini kullandı.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, “ Okul ve aile bir bütündür bununda en güzel yansımasını görüyoruz. Bizler milli eğitim müdürlüğü olarak, milli eğitim bakanlığı olarak okullarımızın fiziki şartları için  gayret gösteriyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz ancak Atakum’da 60 a yakın okulumuz,  36.000 öğrencimiz var. Yetişemediğimiz yerde okul aile birliğinin ve velilerin desteğini bekliyoruz. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Milli eğitim bakanlığının 2023 vizyonunda öğrencileri çift kanatlı yetiştirmek diye bir tabir var imam hatip okulları bu çift kanatlı tabirin karşılığını temsil ediyor. Çift kanat bir yanda akademik başarı, diğer yandan ise  kendi kültürü ve değerlerini taşımak anlamına geliyor. Bu yüzden imam hatip okullarını önemsiyor , Samsunumuzda,  Karadeniz’de ve  ülkemizde önde gelen okul olmasından dolayı gayret eden öğrencilerimize öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Canik Belediye Başkanı ve İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı “Bugün aranızda bir belediye başkanı olarak değil, okulun bir ferdi bir nevi sizden biri olarak bulunuyorum.  Bu benim için çok daha önemli.  10 yıl sonrasının Türkiye’sini yönetmek bugünün Türkiye’sini yönetmekten çok çok daha zor olacak .10 yıl sonrasının Türkiye’sini ve dünyasını düşünecek olursak, bizim yerimizi alan bugünün gençlerini milli, manevi değerlerine sahip ve bugünün teknolojisine uygun  donanımla yetiştirmek durumundayız.  Yaklaşık  7 sene önce bu okulun destekçisi olarak yola çıktık. Benim, bu okulda öğrencim yok, dernek yönetimimizden 8 kişinin de çocukları yok. Bir yere destek olmak istiyorsanız başka bir şeyin olması  gerekmiyor. Ülkemizin başka okullarını görünce, kendimize neden Samsun’da da böyle bir okul olmasın sorusunu sorduk ve Bismillah diyerek çalışmalarımıza başladık. Elhamdülillah, başladığımız okulumuz şu an çok iyi yerlerde. Sizlerin huzurunda başkanlık yaptığım derneğimizin yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesine, dernek yönetimi olarak, öğrencilerin dil eğitimi için İngiltere ve Ürdün’e gitme konusunda, yarı hafız öğrencilerin Kudüs ve Umre’ye gitme konusunda  ve okulumuzun  her anında destekçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Yine bahsetmekten çok mutlu olduğum önemli bir konu daha var. Okulumuz kampüsünde bölgemizde olmayan hafızlık ortaokulu açılıyor. Bizim gibi düşünen dava arkadaşlarımız bu haberi bekliyorlardı. Proje İmam Hatip bünyesinde açılacak olan ortaokulumuzda öğrencilerimiz liseye geçtiğinde hafızlıklarını tamamlamış olarak geçecekler. Hafızlık eğitimlerinin yanında akademik olarak da üst düzey bir eğitimi alarak en iyi okullara yerleşme imkanı elde edecekler.

700 kişinin katıldığı tanışma ve kaynaşma kahvaltı programı, 2 hafız öğrenciye Kudüs gezisi hediye edilmesi ve diğer misafirlere muhtelif hediyeler verilmesi ile sona erdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş