Üniversiteler eğitime 3 hafta ara verdi!

Türkiye’de korona virüsü görülmesinin ardından bazı üniversiteler eğitime ara verme kararı aldı. Tatil haberlerinin peş peşe gelmesiyle YÖK üniversitelerde alınabilecek ek tedbirler için toplantı kararı aldı. İstanbul’da bulunan Kadir Has Üniversitesi eğitime ara verirken Bahçeşehir Üniversitesi online olarak eğitime devam etme kararı aldı.İşte korona virüsü endişesiyle tatil olan üniversiteler…

Üniversiteler eğitime 3 hafta ara verdi!
Üniversiteler eğitime 3 hafta ara verdi!
GİRİŞ 14.03.2020 09:01 GÜNCELLEME 14.03.2020 09:01

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de korona virüsü şüphesi olan bir vatandaşın testi pozitif çıktı açıklamasından sonra  bazı üniversiteler eğitime ara verme kararı aldı. Kadir Has Üniversitesi 23 Mart’a kadar üniversite eğitimine ara verdi. Bahçeşehir Üniversitesi ise eğitimlerine online olarak devam etme kararı aldı. Niğde Ömer Halis Üniversitesi de yurt dışına çıkışları durdurdu. Kavram Eğitim Kurumları Kurucu Onursal Başkanı Bahattin Durmuş, yurt genelindeki 100’ün üzerindeki kurs ve okulun tamamında virüs sebebiyle online eğitime geçmek için karar aldıklarını belirtti. Üniversitelerden ve eğitim kurumlarından tatil haberlerinin gelmesinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu acil toplantı kararı aldı. Yabancı öğrenci sayısı yüksek olan üniversitelerin rektörlerinin de katılacağı toplantıya alanında uzman akademisyenlerde davet edildi. Toplantıda görüşülecek konular arasında değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve eğitimlerine ülkemizde devam eden yabancı uyruklu öğrenciler yer alıyor. Peki 11 Mart 2020 tarihi itibariyle hangi üniversiteler tatil oldu? İşte korona virüsü sebebiyle tedbir amaçlı eğitime ara veren üniversiteler!

 

ÜNİVERSİTELERE 3 HAFTA TATİL!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın koronavirüsüne karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantı sonrası üniversitelerin tatil olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.. Toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan İbrahim Kalın “ 16 Mart’tan itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir.”dedi. Açıklamasının devamında 3 haftalık tatilin YÖK tarafından koordine edileceğine dikkat çeken Kalın, üniversitelerde eğitim kaybının olmaması için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİME ARA VERDİ!

İstanbul’da bulunan Kadir Has Üniversitesi  ilk korona virüsü vakasının görülmesinin ardından eğitimi durdurma kararı aldı. Üniversite yönetiminin öğrenciler ve çalışanlara gönderdiği e- posta’da normalde 6-10 Nisan arasında yapılan bahar dönemi yarıyıl tatilinin korona virüsü endişesiyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart’a kadar süreceği açıklandı. Ayrıca açıklamada devamında derslerin 23 Mart Pazartesi başlayacağıda öğrenciler ve çalışanlar ile paylaşıldı.

BAHÇEŞEHİRDE DERSLER ONLİNE OLARAK DEVAM EDECEK!

Bahçeşehir Üniversitesi yaptığı açıklamada YÖK tarafından alınan kararları anlık olarak takip ettiğini belirtti. Bahçeşehir Üniversitesi eğitim öğretim süreçlerine ara vermeden, 16 Mart-30 Mart tarihleri arasındaki lisans, ön lisans, lisansüstü ve doktora derslerini  online olarak işleneceğini öğrencilerine duyurdu. Online ders programının 14-15 Mart tarihleri arasında açıklanacağına paylaşılacağını açıkladı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ERKEN TATİLE GİRDİ!

Boğaziçi Üniversitesi, Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu’nun ortak kararı ile korona virüsü önlemleri çerçevesinde 20-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan bahar tatili, 16-29 Mart tarihleri arasına alındığı açıklandı. 

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ACİL EYLEM PLANI İÇİN TOPLANDI

 Koronavirüsü endişesiyle  Nişantaşı Üniversitesi senatosu acil eylem planını görüşmek üzere toplanlandı. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, NeoTech kampüsün sağladığı bilgi teknoloji ve iletişim altyapı olanakları sayesinde eğitim ve öğretimin aksamayacağına dikkat çekti. Hem bilgisayar hem de mobil cihazlar üzerinden uzaktan canlı ders yapılmasına imkan veren sanal sınıf platformuyla Nişantaşı Üniversitesi   öğrencilerinin eğitim-öğretimlerinin aksamayacağını belirtti. Online eğitime tamamen hazır olmakla beraber fiziksel olarak da birtakım önlemler aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Öğrencilerimizin sağlığı birinci önceliğimiz. Bu sebeple Dünya Sağlı Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı’nın bildirdiği gerekli tüm fiziki önlemleri de almış bulunuyoruz. Yerleşkenin farklı noktalarına enfeksiyondan korunma ve kişisel hijyen ile ilgili bilgilendirmelerin olduğu yazılar asıldı. Akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimize hem Türkçe hem de İngilizce olacak şekilde bilgilendirme metinleri paylaşıldı. Aynı zamanda farklı noktalara el dezenfektanları yerleştirdik. El ile temas sağlanan yüzeyleri belirli aralıklarla alkol bazlı dezenfektanlarla temizliyoruz. Isı kazanım cihazları kapatılarak yüzde 100 temiz hava sirkülasyonu da sağlıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 AKEV ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA

Antalya AKEV Üniversitesi’nde eğitime iki gün süreyle ara verildi. Bu zaman diliminde üniversitenin kullanımın alanlarının dezenfekte edileceği belirtildi. İşte AKEV Üniversitesi’nin  yaptığı açıklama;
Ülkemizde yaşanan Corona virüsü sebebiyle, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uyarıları doğrultusunda tedbir amaçlı dezenfeksiyon işlemleri için Üniversitemiz ve yurtlarımızda gerekli tedbirlerin alınması amacıyla, 12 Mart 2020 Perşembe ve 13 Mart 2020 Cuma günü üniversitemiz tatil edilecektir. Bu esnada idari ve akademik personelimiz çalışmalarına evlerinden devam edeceklerdir. Bu süreçte yapılacak olan sınavlar ileri bir tarihe ertelenmiştir.
 Tüm akademik - idari birimlerimize ve öğrencilerimize duyurulur.

MEF ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINA ÇIKIŞLARI DURDURDU

MEF Üniversitesi, akademisyenlerini bilimsel konferans ve sunumlar dahil yurt dışına çıkışların durdurulduğunu tüm çalışanlarına bildirdi. Korona virüsü önlemleri sebebiyle böyle bir uygulama yapan MEF Üniversitesi,  yapılan uyarılara rağmen yurt dışına çıkan akademisyenleri 14 gün boyunca karantinaya alınıp kampüse girişlerine izin verilmeyecek. MEF Üniversitesi ayrıca hazırlık sınıfının 10 Mart itibariyle başladığı online eğitimin Pazartesi gününden itibaren tüm fakültelerde uygulanacağını açıkladı.

 

KAVRAM EĞİTİM KURUMLARI 

Kavram Eğitim Kurumları Kurucu Onursal Başkanı Bahattin Durmuş, meslek yüksek okulu ve yurt genelindeki 100’ün üzerindeki okul ve kursun tamamında korana virüsü sebebiyle online eğitime geçmek için karar aldıklarını açıkladı..

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Muhsin Kar, yeni tip korona virüsü önlemleri kapsamında personelin yurt dışına çıkışlarının durdurulduğunu açıkladı. Açıklamasının devamında 30 Nisan’a kadar yapılan görevlendirmelerin iptal edildiğini belirten Rektör Muhsin Kar, Kazakistan’dan gelecek 30 öğrencinin programını durdurduklarını belirtti. 16 ülkeden bilim insanının katılacağı Uluslararası Enerji, Finans ve Ekonomi Kongresinin iptal edildiğine dikkat çeken Muhsin Kar, bu uygulamaların 30 Nisan’a kadar süreceğini belirterek “Sağlık Bakanlığı’nın mücadelesinde durumdan vazife çıkararak sorumluluk aldık. Her kurum ve kişinin sorumluluk alarak gerekli önlemleri, tedirginlik oluşturmadan alması gerektiği düşüncesindeyim. Öğrencilerimiz ve kentimiz için böyle bir önlemin gerekli olduğunu düşündük” diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!