MEB uzaktan eğitimin başlayacağı saat belli oldu! Milli Eğitim Bakanı açıkladı!

Türkiye’de koronavirüsü vakasının görülmesinin ardından tedbir amaçlı ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve uzaktan eğitimin 23 Mart Pazartesi saat 09.00'da başlayacağını açıkladı! İşte uzaktan eğitimin detayları...

MEB uzaktan eğitimin başlayacağı saat belli oldu! Milli Eğitim Bakanı açıkladı!
MEB uzaktan eğitimin başlayacağı saat belli oldu! Milli Eğitim Bakanı açıkladı!
GİRİŞ 19.03.2020 11:47 GÜNCELLEME 19.03.2020 14:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında koronavirüsüne karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantı sonrası okullarda ve üniversitelerde eğitime bir süreliğine ara verildiği açıklandı. Türkiye’deki 16 Mart itibariyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim 1 haftalığına duracak. Bir hafta evlerinde dinlenecek olan öğrenciler daha sonrasında eğitimleri aksamaması için uzaktan eğitim sisteminde ders işlemeye devam edecek. Koronavirüsü sebebiyle okullarda büyük risk altında olan öğrenciler eğitimlerine örgün eğitime alternatif olarak olarak karşımıza çıkan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)  sistemiyle devam edecek. Türkiye’nin önde gelen uzman öğretmenlerinin ders anlatım videolarından oluşan bu sistem öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamaması açısından büyük önem teşkil ediyor. Peki  veliler ve öğrenciler tarafından merak edilen Eğitim  Bilişim Ağı nedir, giriş nasıl yapılır? Uzaktan eğitim ne kadar sürecek? İşte uzaktan eğitim ve EBA detayları...

 

UZAKTAN EĞİTİM PAZARTESİ GÜNÜ 09.00'DA BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim derslerinin detaylarını katıldığı canlı yayından açıkladı. Uzaktan eğitim için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Selçuk uzaktan eğitim derslerinin  Pazartesi 09.00’da başlayacağını söyledi. Derslerin okulda olduğu gibi 40 dakika değil 20 dakika olduğunu belirten Selçuk “ Özellikle sınav senesinde olan çocuklar için ekstra bazı çalışmalarımız var.”dedi. Açıklamasının devamında sanal sınıfların takviminin yakın zamanda öğrencilerle paylaşılacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk “Bunların takvimi, hangi ilde ne zaman, hangi saatte açılacak, bunların hepsi hazır ve yayınlanacak."dedi.

UZAKTAN EĞİTİM EBA NEDİR?

Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun kuruluş amacı okulda evde ve ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri  araçlarını kullanarak  teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında online eğitim platformu olarak geliştirilen Eğitim Bilişim ağı öğrencilere tüm ders içeriklerini internet üzerinden sağlıyor. MEB bünyesinde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir eğitim platformu olan EBA’ya eba.gov.tr adresi üzerinden öğrenci, öğretmen veya veli olarak giriş yapılabiliyor.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Nisan ayında yapılması planlanan ara tatilinin 16- 30 Mart tarihleri arasına çekilmesiyle öğrenciler ve aileler uzaktan eğitimin ne zaman başlayacağını merak ediyor. EBA üzerinden verilecek online eğitim 23 Mart Pazartesi itibariyle kullanılacak.

 

EĞİTİM BİLİŞİM AĞINA (EBA) NASIL GİRİŞ YAPILACAK?

Eğitim Bilişim Ağına giriş yapmak için öğrencilerin ilk olarak şifre oluşturması gerekiyor. Şifre oluşturmak isteyen öğrenciler aşağıdaki adımları takip ederek şifrelerini oluşturabilirler.

EBA şifremi nasıl oluştururum?

a) “EBA Hesabı Oluştur” butonu ile:

Bir defaya mahsus olmak üzere “EBA Hesabı Oluştur” butonuyla veline ya da öğretmenlerine başvurmadan EBA şifreni belirleyebilirsin. Bunun için:

“EBA Hesabı Oluştur” butonuna tıkla.
e-Okul bilgilerini girip “Giriş” butonuna bas.
EBA hesabın için yeni şifreni belirle. Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve “Şifre Oluştur” butonuna tıkla.
Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.
Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni gir.
Güvenlik kodunu girip ve “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

DERSLERE NASIL ERİŞİLECEK?

"Dersler" sayfası, EBA’da yer alan ders içeriklerin yer aldığı bölümdür. Bu bölümde, bütün sınıf seviyelerine ve derslere ait içerikler, MEB müfredat yapısına uygun bir şekilde listelenir. Seçilen sınıf seviyesindeki bir dersin sayfasında; dersin üniteleri, kitabı, kütüphane içerikleri ve ünite testleri yer alır. Ünitelerin içinde ise konuları ve alt konuları görebilirsin. Dilersen "Tüm Dersler" düğmesine tıklayarak farklı okul türlerine ait ders içeriklerine de erişebilirsin.

CEP TELEFONU VEYA BİLGİSAYARI OLMAYANLAR DİKKAT!

İçeriklere ulaşabileceğiniz cep telefonu veya bilgisayarınız yoksa dersleri TRT üzerinden takip edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!