16 Martta başlayan ara tatil uzayacak mı ? Okullar hangi tarihte açılacak?(MEB)

Beştepe’de gerçekleştirilen koronavirüsüne karşı alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda eğitime 2 hafta süreyle ara verildiğini açıklamıştı. 16 Mart tarihinde başlayan ara tatilin ne zaman biteceği aileler ve öğrenciler tarafından araştırılıyor. Peki ara tatil kaç gün daha sürecek, okullar ne zaman açılacak?

16 Martta başlayan ara tatil uzayacak mı ? Okullar hangi tarihte açılacak?(MEB)
16 Martta başlayan ara tatil uzayacak mı ? Okullar hangi tarihte açılacak?(MEB)
GİRİŞ 01.03.2020 16:09 GÜNCELLEME 23.03.2020 16:17
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede Avrupa'yı da etkisi altına ölümcül koronavirüsüne karşı okullarda eğitime ara verildi. Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sonrası alınan bu kararla  öğrencilerin 30 Mart’a kadar evlerinde dinlenmesi için okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sürecinin  kesintiye uğramaması için öğrenciler 23 Mart Pazartesi günü uzaktan eğitim sürecine başlayacaklar. Koronavirüs vakalarının ülkemizde ve dünyada artış göstermesiyle aileler okullarda uygulanan  tatilin sürecinin uzayıp uzamayacağını araştırıyor. Peki Mart ayında yapılan ara tatil kaç gün daha sürecek? İşte okulların eğitime başlayacağı tarih!

 

ARA TATİL UZAYACAK MI?

Koronavirüsü önlemleri kapsamında Nisan ayında yapılması planlanan ikinci ara tatil Mart ayına çekilerek okullar tatil edilmişti. 16 Mart’ta başlayarak 30 Mart’ta bitecek ara tatil süresi uzayacak mı? sorusuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında sınavların iptal olmasıyla ilgili konuya da değindi. Yapılması planlanan YKS, LYS gibi sınavlar için “ Şu anda bizim erteleme gibi bir konu masamızda yok. Bilim Kurulu ile bağlantılı olarak değerlendiriyoruz. Her koşulda tedbirimizi almamız gerekiyor.”dedi. Okulların tatil süresiyle  ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kısa süre içinde açıklama yapması bekleniyor.

“OKULLARIN KAPALI KALMA SÜRESİ DEĞİŞEBİLİR”

Sağlık Bakanlığı korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, virüsün yayılmasını durdurmak amacıyla alınan  önlemlerin basamak basamak hayata geçirildiğini belirtti. Prof. Dr. Kara, okulların kapalı kalma süresinin, durumun seyrine göre değişebileceğini ifade ederek, "Bugün için net bir şey söylemek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum ben" açıklamasını yaptı.

40 DAKİKA TENEFFÜS SÖZÜ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından okulların açıldığı ilk gün öğrencilere ilk teneffüsün 40 dakika süreceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Öğrencilere 40 dakika teneffüs sözü veren Selçuk, “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız” ifadelerini kullandı.

EBA NEDİR? UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ YAPMA!

Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun kuruluş amacı okulda evde ve ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri  araçlarını kullanarak  teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında online eğitim platformu olarak geliştirilen Eğitim Bilişim ağı öğrencilere tüm ders içeriklerini internet üzerinden sağlıyor. MEB bünyesinde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir eğitim platformu olan EBA’ya eba.gov.tr adresi üzerinden öğrenci, öğretmen veya veli olarak giriş yapılabiliyor.Eğitim Bilişim Ağına giriş yapmak için öğrencilerin ilk olarak şifre oluşturması gerekiyor. Şifre oluşturmak isteyen öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı resmi adresinden şifre oluşturabilirler.

 
YORUMLAR 32
  • Esra 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben okulu çok özledim arkadaşlarımı , öğretmenlerimi hepsini cok özledim . Okullar biran önce açılsın .İnsallah.
    Cevapla
  • Gizem ördek 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben okulların açılmamasını istiyorum
    Cevapla
  • selin 4 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler ziya bey Okulların açılmasını istiyoruz ders görmek istiyoruz
    Cevapla
  • Sevilay 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu virustamamen bitmeden okul açılsın istemiyorum evden dersyapılsın çocuklar İn canlarını tehlikeye atılmasın şayet ben gondermem bengi i butun veliler aynı düşünür ve sınavlarda ertelensin biraysonrada olur sonuçta evde çalışacak bunlar oturmuyacak
    Cevapla
  • Tunç 4 yıl önce Şikayet Et
    Okulumuzu açın artık nolurrr tatili uzatmayın nolurrrrr dilara haklı lütfen tatili uzatmayın okulumuzu açın lütfen
    Cevapla
  • Tunç 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kardeşim çok sertsin ayrıca karşındaki kız hem kız kötü bişey söylememiş ki sen öyle hemen çıkışmışsın hem haklı Allah verdiği canı elbet bir gün alıcak yani bu korona sadece sebebiyet olucak tabi sende haklısın korunmalıyız mama bir yere kadar demi güzel kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı