Van'da vatandaşların ayağına kitap gelecek

Van Valiliği, 2011 yılının ilk kültürel etkinliğini ‘Van Kütüphaneleri Yürüyor’ kampanyası ile başlatacak.

Van'da vatandaşların ayağına kitap gelecek
Van'da vatandaşların ayağına kitap gelecek
GİRİŞ 08.01.2011 16:05 GÜNCELLEME 08.01.2011 16:05

Binlerce kitabın bulunduğu İl Halk Kütüphanesi’nde 900 olan kayıtlı üye sayısının yeni kampanya ile mart ayındaki ‘Kütüphaneler Haftası’na kadar 10 bin kişiye çıkarılması hedefleniyor.

Yaklaşık 45 gün sürecek kampanya sürecinde İl Kültür Turizm ve Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi personelinden oluşacak 15 kişilik ekip, kütüphane raflarında okurlarını bekleyen kitapları alarak, kapı kapı dolaşıp Vanlılara ödünç verecek. Amacı kitap okuma alışkanlığını geliştirmek olan kampanya ile ilgili de Van Valisi Münir Karaloğlu da bir genelge yayınladı.

“ÇOCUKLARDAN ANNE VE BABALARININ KİTAP OKUMALARI İÇİN YARDIM İSTENECEK”

Karaloğlu, genelgede “Proje uygulayıcısı, her ayın ilk 10 iş günü için her gün en az 15 okura ulaşacak. Devam eden günlerde en az 8 kişiye ulaşacak. Kampanya süresince toplam her kişi 400 kişiye ulaşacak. Uygulayıcı okuru kütüphaneye üye yapacak ve çantasındaki kitaplardan birini ödünç verecek.

Ödünç verilen kitap 15 gün sonra değiştirilecek, proje sonunda geri alınacak. Her okur kütüphaneye davet edilecek, kütüphanelerimiz konusunda bilgilendirilecek, broşür, vb. materyaller kendisine hediye edilecek. Okurlardan etrafındaki en az 5 kişinin proje hakkında bilgilendirmesi, kitap okuma tavsiyesinde bulunulması istenecek.” denildi.

Görevli olan her personelin kaydettiği üyeleri Milas otomasyon sistemine kayıt edeceği belirtilen genelgede, "Konuyla ilgili hazırlanan 5 bin adet dergi il merkezinde ve ilçelerde bir mektupla beraber öğrencilere dağıtılacak. Öğrencilerden ailesindeki veya çevresindeki en az 2 yetişkinden kitap okuması için yardım istenecek. Kitap okumayı sağlayan öğrencilerden okuyan kişi ve okunan kitap bilgileri öğretmenleri aracılığıyla derlenip, proje koordine kuruluna bildirilmesi sağlanacak.” denildi.

“KAMPANYA İLE HEDEFLENEN OKUR SAYISI NÜFUSUN YÜZDE 1’İ”

İlde proje koordinasyonu konusunda Vali Yardımcısı başkanlığında, Kültür ve Turizm Müdürü, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Kütüphane Müdürü'nden oluşturulacak kurulun, ilçelerde ise kaymakam başkanlığındaki bir kurul sağlayacağı bildirilen genelgede, "Yapılan çalışmalar 15 gün arayla kurul tarafından değerlendirilecek, kamuoyuyla paylaşılacak.

İlçeler 15 günlük çalışma sonuçlarını valiliğe bildirecek. İl merkezi ve ilçeler için hedeflenen okur sayısı (kütüphaneye üye) nüfusun yüzde 1’dir. Halk veya Belediye Kütüphanesi olmayan tüm ilçelerde kütüphane kurulması konusunda ilçe kaymakamları gerekli çalışmaları ivedilikle başlatacak.” ifadelerine yer verildi.

Vali Karaloğlu, genelge ile de yetişkinlere ve gençlere kendi el yazısıyla bir ‘teşekkür’ mektubu da yazdı. Karaloğlu, mektubunda kitap okuma alışkanlığı olmayan vatandaşlara bu kampanya aracılığıyla okumayı sevdirmek istediklerini vurguladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...