İthal İngilizce öğretmen sayısı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, dil eğitiminde devrime hazırlanıyor. 40 bin yabancı öğretmen getirilecek. Türk öğretmenler de yurtdışına gönderilecek.

İthal İngilizce öğretmen sayısı belli oldu
İthal İngilizce öğretmen sayısı belli oldu
GİRİŞ 24.03.2011 19:14 GÜNCELLEME 24.03.2011 19:14
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İngilizce öğretiminde yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor.

Buna göre yurtdışından getirilecek yabancı öğretmenler Türk öğretmenlerle derslere girecek.

Okullarda İngilizce pratik yapılacak “English cafeler” açılacak.

"Yabancı Dil Öğretiminin Geliştirilmesi Projesi’’ oluşturan Milli Eğitim Bakanlığı, 4 yıl içinde her yıl 10 bin olmak üzere toplam 40 bin anadili İngilizce olan yabancı İngilizce öğretmeni Türkiye’ye getirecek.

Bu öğretmenler derslere girerek öğrencilere İngilizce öğretecek.

Yaklaşık 1,5 milyar TL’ye mal olacak proje, ulusal bir dil politikası oluşturulması ve bu çerçevede yapılması gerekenleri kapsıyor.

Çubukçu Eleştirilere Yanıt Verdi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yurtdışından 40 bin İngilizce öğretmeni getirilmesi çalışmalarına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Çubukçu, bu öğretmenlerin öncelikle birer yıllık sözleşmeyle geleceğini ve ülkemizdeki öğretmenlerden fazla ücret almayacağını söyledi.

Nimet Çubukçu ayrıca projeyle çok ciddi sonuçlar alacaklarını ve velilerden güzel tepkiler aldıklarını dile getirdi.

Proje kapsamında ilk aşamada 3 bin Türk İngilizce öğretmeninin de yurtdışına gönderilmesi planlanıyor.

YORUMLAR 71
  • Ömer ERKAN 13 yıl önce Şikayet Et
    Sen ilk önce egitim sistemini değiştir.. Ben dilciyim oyle test cozup alıstırma vermekle öğrenilmez ingilizce umarim 40 bin ögr sacmaligi olmaz gerek yok cunku beyin bedava calistirin iste bu kadar acizlik olmaz ya...
    Cevapla
  • Erkan Ceylan 13 yıl önce Şikayet Et
    BÖYLE SAÇMALIK OLAMAZ. Arkadaşlar sırf ak partiyi savunmak için savunmayın bende 4 seçimdir ak partiye oy veriyorum.Bu projede ısrar ederse ne oy veririm nede nazımın geçtiklerine oy verdirtirim.Burda öğretmenler diplomaları ellerinde babalarının eline baksın.Sen dışardan hoca getir.O zaman onlarıda kpss ye soksunlarda görelim.Yok böyle bir saçmalık.Tarafsız olun.Bu projeyi chp ortaya atsa yine böyle savunurmuydunuz.Bir çocuk en çok öğretmenini model alır.Anlatabildim mi
    Cevapla
  • mevhibe inal 13 yıl önce Şikayet Et
    Ulusal dil politikası!. Körün istediği bir göz! Üstüne para isteyelim, verirler. Adamlar misyoneri hangi kılıkta göndersek diye düşünüp, duruyordu.
    Cevapla
  • isra 13 yıl önce Şikayet Et
    devamı... yalnız işe bir de diğer tarafdan bakarsak ki o zaman durumdan endişenmek gerekir.öğrenciler adına..dolayısı ile eğitim adına böyle bir şey yapmaya değer mi doğrusu doğru bulmuyorum.ama din de o kadar zayıf olmamalı.. sonuçta o kadar paraları döküp gidilen yabancı dil kurslarının önemli bir özelliği yabancı hoca bulundurması... meb bunu öğrencilerin ayağına getiriyor o kadar.fakat mebin sayfası sadece çubukçudan ibaret..bu çok sıkıcı bir durum bilmem dikkat eden oldu mu ?
    Cevapla
  • Mehmet Tirpan 13 yıl önce Şikayet Et
    Misyoner Ordusu. Kendi çocuklarının eğitimini kendi eliyle gavura teslim etmek için insanın nasıl bir zihin yapısına sahip olması gerekir bilmiyorum. Bunlar gelecek, kendi kültürlerini çocuklrımıza aşılayacak ve bu ingiliz kültürünü aşılamaya gelen misyoner ordusunun parasını da bu ülke kendisi verecek. Marifet gibi, ingilizce eğitiminin anaokulu seviyesine indirileceği söyleniyor. Anaokulunda çocuk ingilizce öğrenirse ingiliz gibi büyüyecektir. Dil demek kültür ve zihniyet demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar