Çubukçu'dan gurbetçi çocuklara onur belgesi

Almanya'daki Türk toplumunun eğitimin teşviki amacıyla başlatılan "Gymnasium"dan yüksek not ile mezun olan öğrenciler Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından gönderilen "Onur Belgesi" ile ödüllendirildi.

Çubukçu'dan gurbetçi çocuklara onur belgesi
Çubukçu'dan gurbetçi çocuklara onur belgesi
GİRİŞ 01.04.2011 23:06 GÜNCELLEME 01.04.2011 23:06

Başarılı öğrencilere verilmek üzere "Onur Belgesi", Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu'nda Başkonsolosluk muavini Işıl Doğan tarafından velilere takdim edildi.

"Onur Belgesi" ödülünü velilere takdim etmeden önce açıklama yapan Doğan, "Büyükelçiliğimizin, başkonsolosluğumuzun ve devletimizin eğitime verdiği önem çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda bir proje başlattık. Almanya'da başarılı olan Türk gençlerinin ödüllendirilmesi. Bu proje çerçevesinde başarı gösteren 3 gencimizi ödüllendiriyoruz. Bu gençlerin diğer Türk gençlerine örnek olması için böyle bir proje başlattık. Başarılı gençlerimiz Özge Çelik, Deniz Alevi ve Eda Arslan'a daha önce büyükelçimiz birer notebook bilgisayar hediye etmişti. Şimdi de Sayın Milli Eğitim Bakanı'mız Nimet Çubukçu'nun bir onur belgesi ödülü var" dedi.

"Onur Belgesi"nin içeriği şöyle: "Sayın Özge Çelik, Deniz Alevi ve Eda Arslan okul hayatınızda gösterdiğiniz üstün başarınızı öğrenmiş bulunmaktayım. İnanıyorum ki bundan sonra ki öğrenim hayatınızda, örnek kişiliğiniz ve başarılı çalışmalarınız ile sizi sevenlerin gurur kaynağı olmaya devem edeceksiniz. TC Milli Eğitim Bakanı olarak üstün başarınızdan dolayı size ve desteklerinden dolayı ailenize teşekkür eder, eğitim hayatında yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtir, takdirlerimi sunarım. Nimet Çubukçu."

Ödül alan Eda Arslan'ın annesi, "Kızımızın başarısı tüm gençlerin başarısıdır. Onlara iyi örnek olurlar inşallah. Burada yetişen Türk gençlerinin hepsinin böyle bir başarıya ulaşabileceğine inanıyorum. Burada öğrencilerin yararlanabilecekleri çok imkan var. Veliler çocuklarını desteklesinler, buranın imkanlarından yararlansınlar, başarıya ulaşacaklarına inanıyorum" dedi.

Ödül alan diğer öğrenci Özge Çelik'in annesi ise, "Kızıma çok teşekkür ediyorum bana bu gururu yaşattığı için. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı