Din kültürü öğretmenliği için taban puan düştü

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama kılavuzunda, ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ ile ‘Grafik ve Fotoğraf Grafik’ alanlarına ait taban puanları değiştirdi.

Din kültürü öğretmenliği için taban puan düştü
Din kültürü öğretmenliği için taban puan düştü
GİRİŞ 02.09.2012 13:00 GÜNCELLEME 02.09.2012 13:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2 Öğretmen Atama Kılavuzu’nda değişiklik yaptı. İlk açıklanan kılavuzda atama yapılacak alanlardan din kültürü ve ahlak bilgisi ile grafik ve fotoğraf grafik için taban puan 70 olarak belirtilmişti. Söz konusu taban puanlarının yanlış hesaplandığı, bu puanlarla özellikle din kültürü ve ahlak bilgisi branşı için ayrılan toplam 2 bin 975 kontenjanın çok büyük oranda boş kalacağı belirtilmişti.

Bakanlık, söz konusu kılavuzun ‘Atama Yapılacak Alanlar İle Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Çizelgesi’nde değişikliğe gitti. Din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için taban puanı 55’e indiren Bakanlık, grafik ve fotoğraf grafik için ise bir taban puan belirlemedi.

Öte yandan, öğretmen atamaları için başvurular yarın başlıyor. Başvurular elektronik ortamda 9 Eylül tarihine kadar yapılabilecek. Öğretmen adayları en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Atamalar ise 10 Eylül’de bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Atanan öğretmenler 11 Eylül tarihinde göreve başlayacak. Adaylar, 12-16 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimine alınacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • Mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    olmaz!. kpss'de 70 puanı bile alamayan birini öğretmen yapmak saçma. çünkü üniversite nasıl olsa bir şekilde bitiriliyor. okulla alakası olmayan bir çok kimse iteleme kakalamayla okulu bitiriyor. ondan sonra siz bunları adamakıllı bir sınava tabi tutmadan öğretmen yapacaksınız. kusura bakmayın böyle saçma şey olmaz. eğitim önemli. lütfen...
    Cevapla
  • çağlar korkmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    taban puan 0 olsun. çünkü 55 in altına düşecek ve bazı öğretmenler atanamayacak boş kontenjan olmasın lütfen taban puanı dikab için de kaldırın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?