'AB, Türkiye'ye karşı orantısız güç kullanıyor'

Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, AB'nin Gezi Parkı odaklı olayları bahane edip Türkiye'ye karşı tavır takındığını belirterek, “AB, Türkiye'ye karşı orantısız güç kullanıyor” dedi.

'AB, Türkiye'ye karşı orantısız güç kullanıyor'
'AB, Türkiye'ye karşı orantısız güç kullanıyor'
GİRİŞ 17.06.2013 14:19 GÜNCELLEME 17.06.2013 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Değer, Taksim Gezi Parkı odaklı olayları değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Türkiye'ye karşı sergilenen oyunları ibretle izlediklerinin altını çizdi. Değer, “Başta AB Parlamentosu'nun aldığı kararlar olmak üzere birlik tarafından Türkiye'ye adeta orantısız bir güç uygulanıyor. Avrupa televizyonları ve küresel medya İstanbul'dan yaptıkları aralıksız yayınlarda 'sanki bir iç savaş yaşanıyormuş' algısı oluşturuyor. Türkiye'nin ekonomik büyüklükleri gözardı edilerek uluslar arası kuruluşlarca yükseltilen kredi notumuzu düşürmeye çalışıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Değer, Gezi Parkı gerekçesiyle başlayan olayların, Türkiye'ye karşı küresel meydanının zemin hazırladığı ve tek merkezden yönetilen bir operasyona dönüştüğünü kaydetti. Olayların,terörü sonlandıracak çözüm sürecinin yürütüldüğü, IMF'ye borcun sıfırlandığı, faizlerin minimum seviye çekildiği bir döneme denk gelmesinin “manidar” olduğuna dikkati çeken Değer, hükümetin desteği ile Türk sanayicisi ve girişimcisinin sağladığı ekonomik kazanımların, faiz lobisinin hizmet ettiği uluslararası odaklar tarafından yok edilmek istendiğini bildirdi.

Değer, “Ne oldu da Türkiye bu sürece girdi Bu sorunun yanıtını iyi düşünmemiz gerekir. Dünya'da bu tip olaylar 2-3 ayda ortaya çıkarken, Türkiye'de bir gün de patladı ve 15 günde bu hale geldi. Bu konuda küresel medya da üzerine düşeni yapıyor. Gelişmiş ülkeler krizden inim inim inlerken, Türkiye'nin hızla büyüdüğü bir dünyada yaşananların ne kadar manidar olduğu da ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaylardan ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Değer, “Sağduyulu davranıp, birlik içinde hareket etmeliyiz. Dış tezgahlara karşı uyanık olmalıyız, birlik olmalıyız. Kendi sorunlarımızı kendi içimizde çözerek, uluslararası odaklara fırsat vermemeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Emin. Bilinçli olarak eylem yapanların ne oldukları belli.Ama bilinçsiz olarak masum istekleri olanları mecburen kucaklamamız lazım.Büyük Türkiye ye yakışan bu olmalı.Ekonomi bu güçlerin son kozları.Eylemlerin başlangıcında ne oluyo ne bitiyo diye kendimize sormamız ve Büyük fotoğrafı görmemiz üç beş günü buldu.O zaman kaybı olmasaydı şuan daha farklı olabilirdi.Ekonomik dalgaların oluşmaması için Büyük Türkiye ye emin adımlarla hızla gidebilmek için kuvvetli tedbirler almamız lazım.İçerisinde Avrupa geçen tüm kurum ve kuruluşlardan uzak durup rotamızı Doğuya çevirmemiz ve Arap paralarının yurdumuza akmasının yollarını bulmalıyız..Avrupa Dünya üzerinde Türk görmek istemiyor.1800 lü yıllardan buyana Ortadoğuyu kontrol altında tutan Avrupa şimdi ortadoğudan uzaklaşmasına sebep olan Türkiyeyi istemiyor.Aklı hiçbir zaman bırakmazsak bu maçı alırız.Duygusallık şuan için geri planda.
    Cevapla