Bayramda bankaların kurbanı olmayın

Vatandaşlar, bankaların bayram öncesi kredi kartı hesap kesim tarihlerinde, kullanıcılardan habersiz değişiklik yapılmasından şikayetçi.

Bayramda bankaların kurbanı olmayın
Bayramda bankaların kurbanı olmayın
GİRİŞ 09.10.2013 12:42 GÜNCELLEME 09.10.2013 12:42

Geri çekilen hesap kesim tarihlerinin, vatandaşların gecikme faizi ödemesine neden olduğu belirtiliyor. Şikayetvar'ın yansıttığı haberde “Bankalar bayramda yığılma olmasını engellemek ve nakit akışını sağlamak için kart sahiplerinin haberi olmadan hesap kesim tarihini öne çekiyor. Haliyle son ödeme tarihi de geriye geldiği için vatandaşlar bekledikleri günden önce ödenmesi gereken borçla karşı karşıya kalıyor. Kredi kartının son ödeme günü değiştiğinden habersiz olan kullanıcı bir de gecikme faizi ödemek zorunda kalıyor” ifadelerine yer verildi.

Gecikme faizi ödeyen ve bu durumu haksız kazanç olarak değerlendiren tüketicilerin şikayetleri ise şöyle:

“Banka haberim olmadan hesap kesim tarihini bir gün öne aldı. Ayın 9'unda ödeme yapacaktım şimdi 6'sında yapmam gerekiyormuş. Kısaca bu olay benim bir gün için bile olsa faiz ödemem demek oluyor. Müşteri hizmetlerinin dediğine göre benim gibi binlerce kişi bu durumda.” “Kartımın hesap kesim tarihini bir hafta öne almışlar. Haberim olmadan bu yapılanı müşteri hizmetlerine söylüyorum bana bankanın uygulaması olduğunu belirtiyor. İnsanları bilerek faiz almak için yanıltıyorlar. Bu haksız kazanca bir son verin ya da kartımı kapatın."