Galata Kulesi Beltur'a geçti

Galata Kulesi'nin restoran ve kafesinin işletmesini Beltur teslim aldı. Kulede öğle ve akşam 35 TL'ye yemek yenilebiliyor. Tarihi kuleye giriş ise 6,5 TL.

Galata Kulesi Beltur'a geçti
Galata Kulesi Beltur'a geçti
GİRİŞ 22.11.2013 15:32 GÜNCELLEME 22.11.2013 15:32

Eski İstanbul'un en önemli ticaret merkezlerinden birinde kurulan Ceneviz kolonisinin inşa ettiği Galata Kulesi, gerek tarihi gerek manzarasıyla İstanbul'un en önemli turistik mekanlarından biri. 8. ve 9. katında restoran ve kafesi de bulunan kule, artık turistler kadar İstanbulluların da keyifle zaman geçirip misafirlerini ağırlayacağı bir yer haline geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Beltur tarafından işletilecek kule restoranı ve kafesi artık daha ucuz.

TADİLAT SÜRÜYOR

Geçtiğimiz bahar ayında eski işletmesinden Beltur'a geçen ve tadilat işlemleri kısmen devam eden Galata Kulesi, yeni dekorasyonuyla daha kullanışlı hale gelecek. Yetkililer 'Beltur burayı aldığında önceki işletmenin 80 Euro'yu bulan menüleri vardı. Şu an ise en pahalı ana yemeğimiz 35 TL. Yeni ürünlerle ilgili çalışmalar da olacak. Burayı özgü ürünler bulunan bir menü hazırlanacak ve turistlerin en çok sevdiği şeylerden biri olan soslar konusunda özel çalışmalar yapılacak' şeklinde konuşurken ayrıca Galata Kulesi'ne gelen birisinin 5-7 lira arası değişen fiyatlarla bir şeyler içebileceğini, toplamda 35 TL'ye ise öğle veya akşam yemeği de yiyebileceğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: YENİŞAFAK