Online emekli maaşı hesapla emekli maaşı sorgulama

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri için oluşturduğumuz haberimiz. Emekli maaşı sorgulama ve online emekli maaşı hesaplayın

Online emekli maaşı hesapla emekli maaşı sorgulama
Online emekli maaşı hesapla emekli maaşı sorgulama
GİRİŞ 30.04.2015 09:58 GÜNCELLEME 30.04.2015 09:58

Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı sorgulama işlemi hakkında tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Emekli vatandaşlar artık internet üzerinden emekli maaşlarına ilişkin detaylı bilgiler alabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun son dönemlerde kamu kurumları arasında oldukça popüler hale gelen internet teknolojisini kamu hizmetlerinde aktif olarak kullanma durumunu en aktif şekilde uygulayan kamu kurumlarının başında geliyor olması hem sigorta mükelleflerine sigorta işlemlerinde hem de emekli vatandaşlara emeklilik işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlıyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA VE SORGULAMA

Hayatları boyunca emeklilik hayalleri kuran çalışan kişiler çalışma hayatları boyunca emeklililiğine kadar süre kaldığını hesaplarlar. Çalışma hayatı boyunca bağlı oldukları kuruma emeklilik başvurularında bulunurlar. Çalışanlar bağlı oldukları kurumların hem sağlık güvencesinden faydalanabilirler hem de emeklilik hakkından faydalanabilirler. SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı kurumlarından birinde kişi emekli olabilir. Gelecekte rahat etmek ve ailesini rahat ettirebilmek için emeklilik başvurularında bulunan çalışan kişiler bağlı oldukları kurumun emeklilik şartlarını yerine getirmeyi beklerler. Ne zaman emeklilik şartlarını dolduracaklarını, emekli olduklarında ne kadar maaş alacaklarını ve emeklilik maaşının sorgulamasının nasıl yapılacağını merak ederler.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA 

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde emeklilerin hizmetine açmış olduğu çok sayıda online hizmeti bulunuyor. Bu kapsamda emekli vatandaşların emekli maaşlarında yapılan kesintiler başta olmak üzere intibak farkları ve daha pek çok emekli maaşı bilgisini online olarak kolay bir şekilde öğrenebilmelerine yardımcı olabilmek amacı ile online emekli maaşı sorgulama hizmeti bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sayfası içerisindeki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabilen veya esgm.sgk.gov.tr adresinden E-SGM uygulaması ekranına erişim sağlayabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri şifresiz olarak kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda emekli vatandaşların emekli maaşı kesintileri başta olmak üzere tüm emekli maaşı bilgilerinin güncel ve detaylı ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilecekleri emekli maaşı sorgulama işlemlerini E-SGM uygulaması üzerinde bazı kimlik bilgilerini girmeleri gerekiyor. Emekli vatandaşların E-SGM uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini sırasıyla girmeleri ve sayfa içerisindeki güvenlik kodu doğrulaması resmindeki karakterleri girmeleri gerekmektedir.

E-SGM uygulamasında bu bilgileri eksiksiz ve doğru olarak giren emekli vatandaşların emekli maaşı sorgulama işlemlerini tamamlayabilmeleri için sistem üzerindeki ‘emekli maaşı bilgisi’ kategorisinin alt seçenekleri olan ‘4A emekli maaşı bilgisi’, ‘4B emekli maaşı bilgisi’ ve ‘4C emekli maaşı bilgisi’ seçeneklerinden emekli oldukları SSK, BağKur ve Emekli Sandığı sigorta koluna göre seçimlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle emekli maaşlarının tüm ayrıntılı bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekliliğinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını merak eden ve buna göre kariyer planlamalarını yapacak vatandaşlara yönelik olarak dijital platform üzerinde emekli maaşı hesaplama uygulamasını hizmete sundu.

Sigorta mükelleflerinin sigorta bilgilerine ve güncel SSK emeklilik ve emekli maaşı hesaplamalarına göre emeklilik dönemlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vereceği emekli maaşlarının ne kadar olacağını hesaplayabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden vatandaşların emekliliklerinde emekli maaşlarının ne kadar olacağı bilgisine erişim sağlayabilmeleri için bazı kimlik ve sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor.

Bu kapsamda dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasından erişim sağlayabildikleri emekli maaşı hesaplama uygulamasında sigorta mükelleflerinin ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini sırasıyla girmeleri gerekiyor. Bağkur ve Emekli Sandığı sigortalısı için emekli maaşı hesaplamada daha farklı online uygulamalar bulunuyor.

SSK(4A) Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Yeni adı 4A olan SSK’ya bağlı bulunan kişiler emekli maaşı hesaplama işlemi için ilk olarak internetten gerekli adrese giriş yapmalısınız. Emekli maaşı hesaplama işlemi için daha sonra açılan sayfada ilk olarak SSK sicil numaranızı girmeniz gerekir. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı, baba adınızı, nüfus ilinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Emekli maaşı hesaplama için girmeniz gereken tüm bilgileri girdikten sonra “Sorgula” butonuna tıklamanız gerekir. Tüm bu işlemler sonucunda SSK emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.