AFS’den İspanya’ya 5 Milyon Euroluk yatırım

AFS Boru Sanayi A.Ş, İspanya’da 5 milyon euroluk yatırımla flexible hava kanalı üretim tesisi kuruyor.

AFS’den İspanya’ya 5 Milyon Euroluk yatırım
AFS’den İspanya’ya 5 Milyon Euroluk yatırım
GİRİŞ 22.06.2015 13:04 GÜNCELLEME 22.06.2015 13:04

AFS’nin flexible hava kanalı üretim kapasitesini ve yurtdışı pazarlardaki etkinliğini artırma projesi  9 Haziran’da İstanbul’da Katalonya Sanayi ve Ticaret Bakanı Felip Puig ile AFS Genel Müdürü Zeki Poyraz’ın katılımıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) gerçekleşen toplantıda görüşüldü. Katalonya Hükümeti tarafından desteklenen projeye ilişkin olarak Puig, her türlü yardıma hazır olduklarını açıkladı.

DEİK ve İspanya Katalonya Bölgesi Dış Ticaret ve Yatırım Ajansı ACCIO tarafından desteklenen proje, AFS’nin yurtdışındaki ilk yatırımı olacak.  İklimlendirme sektöründe çeyrek asırdır faaliyet gösteren AFS, İspanya’nın Barselona şehrinde üretim tesisi kurarak yurtdışındaki ilk şubesini açıyor.

Üretim tesisinin 12 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini dile getiren Poyraz, yurtdışındaki ilk şubeleri olduğunu belirtip, yatırımın tamamen üretim ve satış odaklı olduğunu vurguladı. Üretim kapasiteleri ve ürün yelpazelerini her geçen gün genişlettiklerini dile getiren Poyraz,  ihracatta artışa yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini açıkladı. 

Ankara ve İstanbul’daki fabrikalarında 300’den fazla işçiye istihdam sağlayan AFS, üretiminin yüzde 80’ini dünyada 70’den fazla ülkeye ihraç ettiğini bildirdi. İklimlendirme sektörü havalandırma alanında faaliyet gösteren AFS’nin ürettiği tüm ürünler hastaneler, otoparklar, ofisler, süpermarketler, müzeler, oteller, metrolar ve havaalanları olmak üzere insanların yaşam alanına giren tüm kapalı mekânlarda iç hava kalitesini iyileştirmek için kullanılır.

Avrupa’nın en büyük flexible hava kanalı üretim merkezi olmayı hedeflediğini kaydeden AFS, İspanya’da açtığı üretim tesisi ile ihracat oranlarını artırmaya odaklandıklarını açıkladı. Şirket,  2016 yılının başına kadar tamamen faaliyete geçecek.