Intel 12 bin kişiyi işten çıkaracak

Amerikalı mikroçip firması Intel, dünya çapında 12 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Intel 12 bin kişiyi işten çıkaracak
Intel 12 bin kişiyi işten çıkaracak
GİRİŞ 20.04.2016 01:20 GÜNCELLEME 20.04.2016 02:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikalı mikroçip firması Intel, dünya çapında 12 bin çalışanını, yani toplam iş gücünün yüzde 11'ini, gelecek senenin ortasına kadar işten çıkaracağını duyurdu.

Intel'den yapılan açıklamada, şirketin yeniden yapılandırmaya giderek, bulut (cloud) ve akıllı telefon teknolojilerine daha fazla ağırlık vereceği belirtildi.

Yeniden yapılandırma sayesinde Intel'in daha karlı ve verimli olacağı ifade edilen açıklamada, şirketin kişisel bilgisayar (PC) alanına artık daha az önem vereceği aktarıldı. Firmanın dünya çapında 12 bin çalışanın, yani toplam iş gücünün yüzde 11'inin, gelecek senenin ortasına kadar işten çıkarılacağı kaydedildi.

Veri ve internet sektörlerinin şirketin başlıca büyüme alanlarını oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada bu alanlardaki büyümenin geçen sene firmaya 2,2 milyar dolar net gelir kazandırarak şirketin toplam gelirlerinin yüzde 40'ını oluşturduğu ve firmanın PC pazarında yaşadığı düşüşü telafi etmeye yardımcı olduğu vurgulandı. 

YORUMLAR 1
  • Eginli 7 yıl önce Şikayet Et
    Masaüstü Pcler artık oyun ortamına hitap ediyor. Eski bir pc bile ofis için yeterli. Günlük kullanım için en çok tablet ve telefon revaçta. Laptopların kullanımı bile azaldı. Birde çinde işlemci fabrikarı daha hızlı gelişmiş ucuz cipler üretiyor intel artık tek değil, rakibi çok.
    Cevapla