Ucuz yağ alırken dikkat! İçinden bakın ne çıktı?

BYSD Başkanı Büyükhelvacıgil, "Ayçiçeği yağı olarak satılanların içine aspir karıştırıldığı ortaya çıktı. Ucuz yağlar sorgulanmalı" dedi.

Ucuz yağ alırken dikkat! İçinden bakın ne çıktı?
Ucuz yağ alırken dikkat! İçinden bakın ne çıktı?
GİRİŞ 22.05.2016 17:33 GÜNCELLEME 22.05.2016 17:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil piyasada satılan ayçiçek yağıyla ilgili uyarıda bulundu. Büyükhelvacıgil bu ayçiçeği yağlarının içine aspir karıştırıldığını tespit ettiklerini söyleyerek, "Vatandaşlarımız yağ alırken mutlaka etiketlere ve yağın içeriğine bakmalı, çok ucuz yağları sorgulamalı" dedi. Büyükhelvacıgil, "Tüm uyarılarımıza rağmen son zamanlarda hem iç piyasa, hem de ihracatta tağşiş yaygınlaştı. Tüketici aldatılıyor" ifadelerini kullandı.

Suriye'den alınanlara dikkat 

Sektörde ihracatın düşmesine rağmen Suriye'de aynı düzeylerde kaldığını vurgulayan Büyükhelvacıgil, "DİR kapsamında sıfır gümrük ile ithal edilen ayçiçeği hamyağlarının iç piyasaya verildiği endişesini taşıyoruz. Gümrük kontrolleri sıkılaştırılmalı" dedi.

Yerli üretim artsın

Büyükhelvacıgil, tağşişle mücadelede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetimlerinin artırılmasını ve daha yüksek ve caydırıcı cezalar uygulanmasını istediklerini belirtti. Büyükhelvacıgil, “Sektörün hammaddede dışa bağımlılıktan kurtulması için yerli üretimin mutlaka arttırılması gerekiyor. Bunun için yılda en az 2 milyon ton ayçiçeği tohumu üretmek zorundayız" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Vay be 7 yıl önce Şikayet Et
    Üret kardeşim toprağınmı yok koskoca devletsin herşeyi reisi bırakmayın birazcık taşın altına elinizi sokun hoşaf soğutmak içinmi oturdunuz o makama herkes sorumluluğunu bilse ulkemiz kalkınacak biraz daha gayret edin eksikleri tespit edip bizi bu dışa bağımlı olmaktan kurtarın kurtarın da elaleme muhtaç olmayalım....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar