'Kayıt dışı ekonomi PKK'dan tehlikeli'

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Altuğ, "kayıt dışı ekonominin mafya olduğunu ve terör örgütü PKK'dan bile daha tehlikeli olduğunu" söyledi.

'Kayıt dışı ekonomi PKK'dan tehlikeli'
'Kayıt dışı ekonomi PKK'dan tehlikeli'
GİRİŞ 08.11.2006 18:07 GÜNCELLEME 08.11.2006 18:07

Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun gençlik merkezi salonunda düzenlediği "Kayıt Dışı Ekonomi ve Ülke Ekonomisi Üzerinde Etkileri "konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Altuğ, 1980'li yıllarda siyasi tercih ile meydana gelen serbest piyasa ekonomisinin, tek ayaklı bir sistem olarak uygulanması sonucunda kayıt dışı ekonomi haline dönüştüğünü savundu.

Serbest piyasa ekonomisinde "serbest bırakmak ve kontrol" olmak üzere iki önemli unsur olduğunu anlatan Altuğ, Türkiye'de kontrol unsurunun geriye itildiğini ve kamu borçlanmalarının başladığını kaydetti. Prof. Altuğ, kayıt dışı ekonominin tehlikelerini anlatırken şöyle konuştu: "Kayıt dışı ekonominin, ülkemizde PKK terör örgütü ve hatta Bin Ladin'den bile daha tehlikeli olduğunu söylüyorum.

Tek ayaklı ilerleyen serbest piyasa ekonomisinde borçlanma ve faizler oluşunca, siyasiler batışı durdurmak için para arayışına girdiler. Para kimde vardı? Zengin iş adamlarında, yasa dışı iş yapanlarda... Para istediler, karşı taraf (veririm ama faizi yüksek veririm, ayrıca bizden alındığını kimseye söylemeyeceksiniz ve ayrıca vergisi de olmayacak) dediler. İşte Kayıt dışı ekonomi bir mafyadır... Kayıt dışı ekonomi bir siyaset modeli olmuştur." Konferansa Düzce Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acur, Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Murat Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, çok sayıda bürokrat ve öğrenci katıldı