Emekliye son dakika zam haberleri 28.10.16

Emekliye zam haberleri gelmeye başladı. Binlerce emekli gözünü son dakika zam haberlerine çevirdi. İşte 28 Ekim cuma günü itibariyle emekliye son dakika zam haberleri

Emekliye son dakika zam haberleri 28.10.16
Emekliye son dakika zam haberleri 28.10.16
GİRİŞ 28.10.2016 11:07 GÜNCELLEME 28.10.2016 11:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Maaşlarına zam bekleyen emekliler bu haber kilitlendi. 2017 yılında emeklilerin maaşı ne kadar olacak? Yeni yılın gelmesine az bir zaman kala emekliler kaç TL zamlı maaş alacak? sorusunu merak ediyor. Peki binlerce emekli için erken emeklilik müjdesi geldi mi? Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme var mı? Hem SGK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşı değişecek. İşte 28.10.2016 tarihi itibariyle emekli zamlarıyla ilgili tüm detaylar

EMEKLİLERLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLER

EMEKLİYE BİN 389 TL - 28 EKİM

Emeklilerin zam ayı yaklaşırken; yeni maaşlar da merak konusu oldu. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 3.73 çıkacak. Bu tahmin tutarsa, en düşük aylık esnaf emeklilerinde bin 206 liraya, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise bin 389 liraya yükselecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yılın Ocak ve Temmuz dönemlerinde, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2017'deki zammını belirleyecek. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri zam oranının ipuçlarını veriyor. Merkez Bankası, 2016 yılı enflasyonunun yüzde 7.5 olmasını bekliyor. Buna göre, 2016'nın ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 3.73 olacak.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) verilerine göre; halen en düşük maaş SSK'dan 2000'den önce emekli olanlarda bin 339, sonra emekli olanlarda 798, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 163, tarım emeklilerinde ise 916 lira seviyesinde. Yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3.73 olması halinde; Ocak'ta en düşük maaş 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 389, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 828, Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 206, Bağ-Kur tarım emeklilerinde ise 950 liraya yükselecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2017'nin ikinci zammını da Temmuz'da alacak.

NASIL HESAPLADIK?

● Endeksin geçen yıla göre yüzde 7.5 artışla Aralık 2016'da ulaşacağı nokta bulunuyor.
● Ardından Haziran 2016'ya göre ne kadar değişim yaşandığına bakılıyor... (Akşam)

EMEKLİYE 13 BİN TL - 26 EKİM

Kamuda 30 yılın üzerinde hizmetle emekli olanlara, toplu ödeme geliyor. 408 bin memur emeklisine yaklaşık 2 milyar lira ödeme yapılacak. 30 yıldan fazla hizmet süresi olmasına rağmen, 30 tam hizmet yılı üzerinden emekli ikramiyesi ödenenler, 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için hesaplanacak ikramiyesini alabilecek. Bunun için hazırlanan tasarı Meclis'te... Yasanın çıkmasıyla birlikte ikramiye farkı ödenmesi süreci başlayacak. Ödenecek tutar, her memur emeklisi için farklı olacak. 

Memurun ne zaman emekli olduğuna, derece ve kademesine, makam veya görev tazminatı olup olmadığına bağlı olarak ödenecek tutar değişecek. 30 yılın üzeri hizmet ne kadar fazlaysa ve emeklilik tarihi 7 Ocak 2015'e ne kadar yakınsa ikramiye farkı da o kadar yüksek olacak. Verilecek tutarlar, kişinin emekli olduğu tarihte geçerli olan gösterge katsayısına göre hesaplanacak ve emekli olunan tarihten bugüne kadar faiz işletilmeyecek. Mesela 2000'de 40 yıl hizmetle emekli olan kişiye 'o gün 30 yerine 40 yıl ikramiye hesaplansaydı ne kadar ödenmesi gerekiyorsa' bu rakam bulunacak ve aradaki fark ödenecek. Hesaplanan tutara 2000 ile 2016 arasındaki süre için faiz işletilmeyecek. Memur- Sen'in verdiği bilgiye göre; ikramiyede her bir emeklinin unvanına, çalıştığı yıla, ek göstergesine, derecesine göre farklı farklı tutarlar çıkacak. 40 yıl çalışarak 2014 yılında tavandan emekli olmuş bir kişinin alacağı ekstra ikramiye 12-13 bin lira civarında olacak.

Hak sahiplerinin, ikramiyelerini alması için yasanın yürürlüğe girdiği tarihi takip eden 1 yıl içinde başvuruda bulunmaları gerekecek. Daha önce başvuruda bulunanların bir şey yapmasına gerek olmayacak. Bu kişilerin başvuruları, yasanın yürürlüğe girdiği tarihte yapılmış sayılacak. Dava açanların da başvuru yapmasına gerek kalmayacak. 7 bin 500 liraya kadar olan kısım 3 ay içinde ödenecek.

EMEKLİYE ZAMLI MAAŞ - 24 EKİM

Milyonlarca emeklinin beklediği zamlar 2 ay sonra maaşlara yatacak. Yapılan hesaplamalara göre, en düşük memur emeklisi maaşı bin 752 liraya çıkacak, ayrıca buna enflasyon farkı eklenmesi ihtimali de var. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri ise yeni maaşını öğrenmek için bu yılın ikinci yarısında gerçekle-şecek enflasyonu bekleyecek. Tahmini rakamlara göre; en düşük aylık esnaf emeklilerinde bin 204 liraya, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 386 liraya yükselecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yılın Ocak ve Temmuz dönemlerinde, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını belirleyecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) verilerine göre; halen en düşük maaş 2000'den önce SSK'dan emekli olanlarda bin 339, sonra emekli olan SSK'lılarda 798, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 163, Bağ-Kur tarım emeklilerinde ise 916 lira seviyesinde. 

Yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3'ün üzerinde olması bekleniyor. Yüzde 3.5 civarında çıkarsa; Ocak'ta en düşük maaş 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılarda bin 386, 2000'den sonrakilerde 826, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 204, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 948 liraya yükselecek. Temmuz'da maaşları yüzde 5 artırılan memur emeklileri Ocak'ta da yüzde 3 zam alacak.

Emekliler her yıl iki kez zam alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında tüm emeklilerin maaşlarında artış meydana geliyor. 2016 yılında ise bu zamlara ilaveten ayrıca seyyanen 100 lira da ödenmişti. Bu artış sadece emeklilere değil, bu yıl içinde emekli olacak çalışanların da maaşlarına ekleniyor..

BU AY EMEKLİ OL 300 TL'Yİ AL - 19 EKİM

Ocak'ta SSK ve Bağ- Kur emeklileri için ekstra 100 liralık seyyanen zammı hayata geçiren hükümet, bu düzenlemeyle sadece emeklileri değil, emekli adaylarını da sevindirdi. Çıkarılan yasa ile 2016 yılı içerisinde SSK ve Bağ- Kur'dan emekli olacaklara da 100 liralık seyyanen zamdan yararlanma imkanı getirildi. 31 Aralık 2016 tarihine kadar SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olan herkes, bu 100 liralık zammı alabilecek. Bu tarihten sonra emekli olanlar ise söz konusu artıştan yararlanamayacak. Mevcut emekliler, rutin zamlara ilave yapılan bu artış sayesinde yıllık bin 200 lira gelir artışı elde etti. Ocak'ta emekli olanlar da aynı artışı elde ederken; Şubat'ta emekliye ayrılanlar da bu yasa sayesinde ayda 100, bu yıl ise bin 100 liralık avantaja kavuştu. Bu ay emekli maaşı bağlananlar da 100 liralık seyyanen zamdan yararlanacak. Maaşları 100 liralık seyyanen zam yansıtılarak bağlanacak. Bu kişilerin böylece ekstra zam yoluyla bu yıl elde edeceği avantaj 300 lira olacak. Bu 100 liralık ekstra zam düzenlemesi sadece SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsıyor. Memur emeklileri bu zam kapsamında bulunmuyor. Hükümet, memur emeklilerine ise Eylül 2015'te ortalama 100 liralık ekstra bir artış yapmıştı.

İŞTE EMEKLİ MAAŞLARINI ATTIRMANIN YOLU - 12 EKİM

Çalışanların en büyük hayali emeklilik. Emeklilikte alınacak maaş ise çalışırken belirleniyor. Çalışırken 8 altın kurala dikkat ederek, emeklilikte alacağınız maaşınızı artırabilirsiniz. Emeklilikte rahat etmek için çalışırken önleminizi alın, bu kurallara uymaya çalışın:

* Emekli maaşı hesaplanırken, çalışılan dönemdeki kazançların tamamına bakılıyor. Bu nedenle emeklilik planınızı mümkünse 8-10 yıl öncesinden yapın. Böylece alacağınız maaşı daha da artırabilirsiniz.

* Çok uzun süre çalışmak ya da prim gününün çok fazla olması, maaşı tek başına etkilemiyor. Hatta prim günü daha az olan birisi, günü fazla olandan daha çok maaş alabiliyor. Burada brüt maaş önemli. Maaş 3 bin lira ve üzerindeyse, emekli aylığı yılda 60-70 lira artar.

* Pek çok kişi ek bir işte çalışıyor, genellikle de ikinci iş sigortasız yürütülüyor. İkinci işte sigortanın faydasız olduğu yolundaki düşünceler yanlış. Yapılan ikinci iş için de sigorta primi ödendiğinde SGK'ya bildirilen matrah artıyor ve aylığınız da yükselmiş oluyor.

* Bağ-Kur yerine SSK'dan emekli olmak daha avantajlı. SSK'dan emekli olma imkanınız varsa; isteğe bağlı sigorta, tarım SSK, tarım Bağ-Kur, zorunlu Bağ-Kur seçeneklerini ikinci planda tutun. 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olanlarda hangi kurumdan emekli olunacağının belirlenmesi için son 7 yıldaki çalışmalara bakılır. Son 7 yılda 2 kuruma bağlı çalışılmışsa, bin 261 gün (3.5 yılı aşan) hizmetin bulunduğu kurumdan emekli olunur. Son 7 yıllık fiili hizmet süresi içinde hizmet sürelerinin eşit olması halinde ise eşit hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu yasaya göre aylık bağlanır ve ödenir. Yani SSK'dan emekli olmak için son 3.5 yıl SSK'lı olmak ya da 7 yıl içinde 3.5 yılı aşan süre SSK'lı olmak gerekiyor. SSK'dan emeklilik hem daha erken emekli olma hem de daha yüksek maaş alma imkanı sunuyor.

* Son 3.5 yılda Sosyal Güvenlik Kurumu'na tavandan (10 bin 705 lira 50 kuruş) kazanç bildirilirse, tavandan bildirilen her ay için ileride alınacak emekli maaşı yaklaşık 15-20 lira artar. 3.5 yılda tavandan kazanç bildirenlerin maaşında 800 liraya yakın artış görülebilir.

* Bazı işverenler çalışanlarını ya SGK'ya hiç bildirmiyor ya da ücretlerini düşük bildiriyor. İki durumda da çalışanın emekli aylığı daha düşük bağlanıyor. SGK'ya dilekçe vererek veya dava açıp hizmet tespiti yaptırılabilir.

* Emeklilik başvurusu yaparken doldurulan 'Tahsis Formu'ndaki bakmakla yükümlü kişi hanesine eş, çocuk gibi yakınlarınızı eklemeyi unutmayın. Aylık bağlama oranını yükseltir.

Aylık kazanç emekli maaşını belirlemekte en önemli etken. Dolayısıyla öncelikle gerçek maaşınızın bordroda olmasına özen gösterin. Asgari ücretten gösterilmesine razı olmayın. Düzenli nakit ödemeleriniz varsa (ikramiye, prim, kira yardımı vs) bunların da brüt kazanca eklenip eklenmediğine dikkat edin. (Takvim)

BAĞ-KUR'LUYA ÇİFTE FIRSAT - 11 EKİM

Yapılandırma imkanı vergi, prim, ceza, su, öğrenim kredisi gibi borcu olan herkesi sevindirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borcu bulunan Bağ- Kur'lulara ise çifte fırsat yarattı. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar ve 5 puanlık indirimi alamayanlar hem bu imkanları elde ediyor hem de borcunu kolayca ödüyor. Yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamasına karşın Bağ-Kur prim borcu bulunması nedeniyle emekli olamayanlar, yapılandırma ile muradına eriyor. Bu kişiler, 31 Ekim'e kadar başvurarak borçlarını yapılandırabiliyor. Böylece hem borcunu daha düşük ödemeyle kapatıyor hem de borcu bittiği için emekli olabiliyor. Emeklilik; peşin ödemeyi seçenlerde, parayı 2 Ocak'a kadar yatırmasının ardından, taksiti seçenlerde ise ödemeler tamamlanınca gerçekleşiyor. Yapılandırma, çalışanlara da çifte fırsat yaratıyor. Prim borcu olanlar bunu kolayca ödeyebildiği gibi, 1 Eylül'de başlayan 5 puanlık prim indirimi uygulamasından da yararlanabiliyor. Çünkü Bağ-Kur'luların bu indirimden yararlanabilmesi için; primlerin yasal süresi içinde ödenmesi, sigortalılıklarından kaynaklanan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve borcunun bulunmaması gerekiyor. Borcunu yapılandırarak ödeme planına bağlayanlar da indirim kapsamına giriyor. İndirim ile birlikte; ödemelerini düzenli yapanların, borcu olup yapılandıranların prim için cebinden her ay 82,35 ile 535,22 lira arasında daha az para çıkacak. Yıllık kazanç 988 ile 6 bin 423 lira arasında olacak.

Yapılandırmada asıl borç aynen kalıyor. Ancak gecikme zammı ve faizi siliniyor, bunun yerine enflasyon (Yİ-ÜFE) güncellemesi yapılıyor. Peşin ödemede belirlenen enflasyon tutarının da yarısı veriliyor. Taksitli ödeme yapanlara ise seçtikleri taksite göre belirlenen katsayı ekleniyor..

EMEKLİYE YÜZDE 50 DAHA FAZLA MAAŞ - 10 EYLÜL

Çalışanların çoğu yaş ve prim şartını yerine getirip bir an önce emekli olmanın hayalini kuruyor. Tabii emekli olmakla her şey bitmiyor. Bağlanacak aylık da çok önemli. Son yıllarda yapılan sosyal güvenlik reformlarıyla aylık bağlama oranları çok düştü. Ancak iş hayatı devam ederken emeklilikte alınacak maaşı yükseltmenin bazı altın kuralları var. Dikkatli borçlanın Askerlik yapan erkek, doğum yapan kadın, yurtdışında bulunanlar için borçlanma hakkı var. Borçlanma yaparken dikkatli olunmalı.

Eğer 2000 yılından önceki bir süreyi borçlanma imkanınız varsa mutlaka bunu değerlendirin. Bütçeniz elveriyorsa tavandan borçlanın. Özellikle 1990-2000 arasında askerlik, doğum ya da yurtdışı borçlanma gibi hakkı olanların borçlanma yapmaları, aylıklarında ciddi artış sağlıyor. Bu kapsamda borçlanma yapanların maaşlarında yüzde 70’e kadar artış oluyor. 50 ve 55 yaş kriteri Aylığını yükseltmek isteyen SSK’lıların yaşa dikkat etmesi önemli.

Bugünkü aylığınız hesaplanırken önce 2000’den önceki çalışmalarınıza bakılıyor. Bu döneme ait çalışmalarınız değerlendirilirken sadece prim gününüz ve kazancınız değil, yaşınız da aylığı etkiliyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Sadettin Orhan, “Kadınlar için 50, erkekler için 55 yaştan sonra çalışmaya devam edilen ‘her bir yıl’, emekli aylığını yüzde 1 artıyor. Kadınlar 55 yaşında emekli olursa, aylığı yüzde 5 daha yüksek bağlanır. 60 yaşını doldurursa artış yüzde 10’a çıkar” diyor.

Çalıştığınız işyerinde sigortanız yapılmadıysa, geç yapıldıysa veya kazancınız gerçek üzerinden SGK’ya bildirilmediyse dava açma hakkınız var. Bu yönde haksızlığa uğrayan çalışanlara daha düşük aylık bağlanıyor. Haksızlığın önüne geçmek ve yüksek maaş almak için SGK’ya şikayet dilekçesi verin ve İş Mahkemesi’nde hizmet tespit davası açın.

Ek işte çalışan birçok vatandaş bulunuyor. İkinci işte çalışanların neredeyse tamamında ikinci iş için sigortası yok. İkinci sigortanın yararsız olduğu düşünülür. Ama yapılan ek iş için sigorta primi ödendiğinde SGK’ya bildirilen matrah artıyor ve emekli aylığı da yükselmiş oluyor. Sadettin Orhan, bu konuda “Kişi ek iş yaptığı takdirde aylığının ne kadar artacağı, hem 1’inci işindeki hem de ek işindeki brüt ücretine bağlı” dedi.

2000 TL brüt ücretle çalışan kişi, ek iş olarak da aylık brüt 1000 TL’lik bir iş yapıyorsa, bu, kişinin alacağı emekli aylığını yüzde 50 oranında artıracak anlamına gelir. 500 TL kazançla ek iş yapıyorsa, aynı kişinin aylığı yüzde 25 artacak anlamına gelir. Bu artışlar, ek işin de SGK’ya bildirilmesi halinde mümkün.

SSK, emeklilikte çoğu zaman daha avantajlı. Bu nedenle Bağkur’dan SSK’ya geçiliyor. Özellikle 2000 yılı öncesi kaydı olan Bağkurlu’ların SSK’ya geçmesi halinde emekli aylıkları yüzde 15-20 daha yüksek bağlanıyor. Bazı Bağkurlu’lar SSK’ya geçerek 10 yıla varan erken emeklilik hakkına kavuşuyor. Bunun yanında Bağkur’da 9000 gün prim şartı varken SSK’da bu şart 5000 güne kadar iniyor.
SSK’ya geçerken emekliliğe kalan son 3.5 yıl da önemli. Örneğin; 21.5 yıl Bağkurlu, son 3.5 yıl SSK’lı olan biri SSK’dan emekli olur. 1 Ekim 2008’den sonra ilk defa çalışmaya başlayanlar için toplam çalışma süresine bakılacak. En çok hangi statüde prim ödenmişse o statüye göre emekli aylığı bağlanacak. (Posta)

PRİMİ EKSİK OLAN EMEKLİLİK - 06 EKİM

Yıl, yaş şartlarını tamamlamış ancak prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayan emekli adaylarının gözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda. Yaklaşık 100 bin kişi, bu konuda müjde bekliyor. Geçmişe dönük borçlanma imkanı sağlanarak emekli olma yolunun açılması talep ediliyor. Daha önce Bakanlık'ın bu konuda çalışma yaptığı yönündeki bilgiler kamuoyuna yansımıştı. Bu konuda çeşitli formüller de gündeme gelmişti.

Ağırlıklı olarak üzerinde durulan formüle göre; kadınlardan 58 yaşı ve 10 yıl sigortalılık süresini, erkeklerden ise 60 yaşı ve 15 yıl sigortalılık süresini tamamlamış olan herkese geçmişe dönük borçlanma imkanı sağlanacak. Bu 2 şartı tamamlamış olanlar, sigortalılık süresi içerisindeki prim ödemesi olmayan bazı süreleri borçlanacak ve böylece emekli olabilecek. Düzenleme, prim eksiği olanlar tarafından heyecanla bekleniyor. TAKVİM'i arayan emekli adayları, "Yaşımız nedeniyle işverenler bizi işe almaya yanaşmıyor. Ayrıca pek çoğumuzun sağlık sorunları bulunuyor. Geçmişe dönük borçlanma yaparak biz de emekli olabilelim" diyor... (Takvim)

EMEKLİYE 4 KADEMELİ PROMOSYON - 04 EKİM

12 milyon emekliye, promosyon için maaşa göre 4 kademe belirlendi. Her kademe farklı tutarda ödeme alacak. 3 yıllık dönem için peşin olarak ödenecek promosyon 900 liraya kadar çıkabilecek Emeklilere, dul ve yetimlerine banka promosyonu için geri sayım başladı. Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında yürütülen görüşmelerde, maaşa göre promosyon ödenmesi konusunda anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre; maaşa göre 4kademe oluşturuldu. Bu kademeler de '500 liranınaltında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar','bin-2 bin lira arası maaşalanlar' ve '2 bin liraüstü maaş alanlar' şeklinde oluştu. Her bir kademe için farklı tutar benimsendi. Yani emekliler için 4 ayrı promosyontutarı olacak. Emekli, maaşının denk geldiği kademe için belirlenen promosyonu alacak. 

Promosyonda kesin sonuç henüz belli olmasa da yıllık tutarın 150 ile300 lira arasında olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi bekleniyor. Bu durumda emeklilere 3 yıllık dönem için 450 ile 900lira arasında promosyon verilecek. Tahminlere göre; maaşı 500 liranın altında olanlar 3 yıllık dönem için 450, 500-bin lira arası olanlar 600, bin-2 bin lira arası olanlar 750, 2 bin lira ve üstünde maaşı olanlar da 900lira ödeme alacak. Ayrıca promosyon tutarında maaşın bankada tutulma süresinin de etkili olması bekleniyor. Bankadan parasının tamamını hemen çekmeyen emeklinin promosyonda avantajlı olması düşünülüyor.

Emekliler promosyonlarını maaşlarına göre hesaplayacak. Promosyon veren bankadan 3 yıl maaşını başka bankaya taşıyamayacak. (Ajanslar)

emekliye-promosyon-6546

EMEKLİNİN GÖZÜ KULAĞI BU HABERDE - 03 EKİM

Yaklaşık 12 milyon emekliye maaşını aldığı bankaların promosyon ödemesi için Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşılırken; önemli bir gelişme yaşandı. Emeklilerin de promosyon masasına oturması gündeme geldi. Türkiye Emekliler Derneği, emeklileri temsilen pazarlık masasına oturmayı talep etti. Dernek yönetimi, hem emeklilerin çözümde söz sahibi olmasını hem de promosyonun hızla hayata geçirilmesini hedefliyor.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, "Madem pazarlıklar devam ediyor, biz de pazarlık masasında olmalıyız" dedi. Emeklilerin aylıkları karşılığında belli bir miktar banka promosyonu alabilmesini uzun süredir istediklerini belirten Ergün, bu taleplerinin hükümet tarafından kabul görmesinin ve bu yönde bankalarla bir takım görüşmelerin yürütülmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Promosyon pazarlığının uzamasının ve yapılan bazı olumsuz açıklamaların emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını ve üzdüğünü ifade eden Ergün, şöyle konuştu: 

"Türkiye Emekliler Derneği yaklaşık 1 milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük emekli sivil toplum kuruluşu. Üyelerimiz haklı olarak promosyon görüşmelerinin neticesini yakından takip ediyor. Görüşmelerin uzaması nedeniyle özellikle son günlerde Türkiye'nin dört bir yanındaki üyelerimizden çok sayıda telefon alıyoruz. Madem pazarlıklar devam ediyor biz de pazarlık masasında olmalıyız. Türkiye Emekliler Derneği'nin o masada olması kesinlikle hükümetin elini daha da güçlendirecektir.". (Takvim)

YENİ EMEKLİYE 3 ZAM BİRDEN - 01 EKİM 

Bu yıl emekli olanlar şanslı. Çünkü SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2016 zamları, bu yıl içinde emekli olanlara da yansıtılıyor. Bu yıl emekli olan SSK ve Bağ-Kur'lular, Ocak'taki yüzde 3.86 + 100 lira artıştan da Temmuz'daki yüzde 3.63'lük zamdan da yararlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, ilk 6 ayda 223 bin 280 kişiye emekli aylığı bağladı. Bu kişilerden SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar, bu yılki 3 zamdan da yararlandı. Önce 2016 Ocak ayı itibariyle aylık tutarları hesaplandı. Buna yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artış eklenerek maaş bağlandı. Bu emekliler, maaşı bağlandıktan sonra yapılan Temmuz ayındaki yüzde 3.63'lük enflasyon zammını da aldı. Temmuz'dan itibaren emekli aylığı bağlanacak kişilerin de önce 2016 Ocak ayı itibariyle aylık tutarı hesaplanıyor. Buna da Ocak'taki yüzde 3.86 ve 100 lira artış ile Temmuz'daki yüzde 3.63'lük enflasyon zammı eklenerek maaş bağlanıyor. Tek şart 31 Aralık 2016'dan önce emekli olmak.. (Ajanslar)

YORUMLAR 9
  • Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkese sabit emekli maaşı 2000 TL standart olacak ama bütün emeklileri vekil emeklisi de dahil sonra emeklileri köye gönderecek zorunlu kiralar düşecek trafik ortadan kalkacak tarım sektörü hayvancılık tavan yapacak kim tutar Türkiye yi işsizlik sıfır isçi asgari ücreti talim etmeyecek anlaşma usulü maaş olur refah refah
    Cevapla
  • Emeklii 7 yıl önce Şikayet Et
    Promosyon tamam olsa bile maşı düşük olanın hic bi işine yaranıcak 1o maş kıredi vericeklerdi tüm emekliye ki cumhurbaşkanımız söz vermişti ama kıredinin sözünü bile elmiyorlsr bi tutturmuşlar promsoyon diye sanki cok büyük işmiş gibi
    Cevapla
  • İzmirli emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    Promosyon dahvamizda bir..emekli olarak bence ak parti 1senedir emeklilere..işkence cektirmiştir görüşündeyim
    Cevapla
  • İzmirli emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir senedir emekliyi oyaladiniz şimdi.de yil başi diyorlar verme be kardeşim vereceyin 500.lira lokantada bir yemek parasi
    Cevapla
  • antalya 7 yıl önce Şikayet Et
    bu emekliler promosyon daha çok beklerler akıllı olmalılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle