Sekiz ülkeden 'A400M' toplantısı

Sekiz ülkenin katıldığı A400M programındaki uçakların teslimatıyla ilgili sorunlar nedeniyle Madrid'de hükümetler arası bir toplantı yapılacağı açıklandı.

 Sekiz ülkeden 'A400M' toplantısı
Sekiz ülkeden 'A400M' toplantısı
GİRİŞ 24.02.2017 23:49 GÜNCELLEME 24.02.2017 23:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu sekiz ülkenin katıldığı A400M programındaki uçakların teslimatıyla ilgili sorunlar nedeniyle 30 Mart'ta İspanya'nın başkenti Madrid'de hükümetler arası bir toplantı yapılacağı açıklandı.

İspanya hükümetinin savunmadan sorumlu Devlet Sekreteri Agustin Conde, 30 Mart'ta yapılması kararlaştırılan toplantıya Airbus Üst Yöneticisi (CEO) Tom Enders'in de davet edileceğini belirtti.

KRİZ ÇÖZÜLECEK Mİ?

Enders'in, "bazı sorunların A400M programının gidişatını etkilediği" yönündeki sözlerine toplantıda açıklık getirmesinin isteneceği bildirildi. Enders, basında yer alan ifadelerinde, A400M ile ilgili teknik sorunlardan dolayı Airbus şirketinin karında yüzde 63'lük azalma olduğunu ve 2010 yılında bu projeyi iptal etmediklerine pişman olduklarını söylemişti.

TÜRKİYE İÇİN ÜRETİLEN UÇAK DÜŞMÜŞTÜ

A400M askeri nakliye uçağı üretimi projesi 2003 yılında yedi Avrupa ülkesi (Türkiye, Belçika, Almanya, Fransa, Lüksemburg, İngiltere ve İspanya) tarafından başlatılırken, 2005'te Malezya da bu projeye dahil olmuştu. Türkiye için üretilen "MSN 23" imalat numaralı A400M uçağı 9 Mayıs 2015'te Sevilla kentindeki ilk test uçuşunda düşmüş ve 4 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 10
  • GÖNÜL DOSTU 7 yıl önce Şikayet Et
    ALMANYAnin BU UCAGI TEK BASINA YAPMA IMKANI VAR cok yönlü onun icin cekilmek ister niye olmasin sizde akilli olun gerisini getirin neden olmasin
    Cevapla
  • Turco 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslardan ve Ukraynalılardan alalım daha ucuz
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    DÜŞÜRÜLDÜ kesin Turkiyeye wermek istemiyor
    Cevapla
  • nerde 7 yıl önce Şikayet Et
    biz yaparız
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerli dizel motor zaten var. Şu an elekrikli araç için çalışılıyor fosil yakıtların geleceği yok..
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş yaparsan ben de bir tane alacağım. O kadar marifetliysen önce bi dizel motor yap mmlekete çok faydan olur.
    Cevapla
  • msn1 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçakları ozaman daha çok bekleriz 8 ülke bunlardan en çok alanı almanlar ingilizler ve Türkiye, daha 25i deniyorlar ve düştüyse ve en az 100tane üretilecekse 2030da ancak alırız hepsini yada proje büyük ihtimalle sonlandırılır ozamanda bizim yerli kargo uçakları çoktan pist başı yapmış olur vesselam.Yds
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle