2017 Emekli zam haberleri! Temmuz'da ne kadar zam gelecek?

Temmuz ayı itibariyle emekli maaşları ne kadar olacak? Milyonlarca emekli 2017 Temmuz ayı emekli zam oranlarını merak ediyor. İşte son dakika zam haberleri

2017 Emekli zam haberleri! Temmuz'da ne kadar zam gelecek?
2017 Emekli zam haberleri! Temmuz'da ne kadar zam gelecek?
GİRİŞ 20.03.2017 10:48 GÜNCELLEME 20.03.2017 10:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milyonlarca emekli gözünü bu habere kilitledi. Emeklilerin maaşı Temmuz ayında ne kadar olacak? 2017 yılı itibariyle Temmuz ayında emekliler kaç TL zamlı maaş alacak? Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme var mı? Temmuz ayı, tüm emekliler için zam ayı olacak. Hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşı değişecek. İşte 20 Mart pazartesi günü itibariyle emekli zamlarıyla ilgili tüm detaylar

TEMMUZ AYI EMEKLİ ZAM HABERLERİ

Emekli zamları Temmuz 2017 oranları belli oldu. Temmuz emekli zamları tahminlerine göre, SSK ve Bağ-Kur’lu için yüzde 3.59, memur emeklileri için ise yüzde 4.59 oranını gösteriyor. Enflasyona göre zam oranı artabilecek. Bu yıl emekliler 4'lü kazanç elde edecek. 11.5 milyon emekli için, Ocak'taki zammın ardından, Mart'ta da promosyon dönemi başladı. Şimdiden 4 milyonu aşkın emekli promosyonu cebine koydu. Ödemeler Mayıs sonuna kadar tamamlanacak, promosyon almayan emekli kalmayacak. 408 bin memur emeklisine ek ikramiye ödemeleri de başladı.

Yasa çıkar çıkmaz başvuran 90 bin emekli, 700 milyon liralık ödemeyi bu ay alıyor. Ödemeler devam edecek. Bu kazançları, Temmuz zammı izleyecek. Tüm emekliler, Temmuz'da zam alacak. Zam oranında enflasyon belirleyici olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa enflasyon farkı verilecek.

Merkez Bankası, ilk 6 aylık dönemde enflasyonun yüzde 3.59 olarak gerçekleşeceği tahmininde bulunmuştu. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 3.59 olacak, memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 4 zam + yüzde 0.59 enflasyon farkı yansıtılacak.

Ancak enflasyon tahminden daha yüksek çıkarsa, hem SSK ve Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin Temmuz zammı daha da yükselecek. Kesin oran, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı verilerle belli olacak.

Emekli zam haberleri ile ilgili tüm gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz

YORUMLAR 1
  • Hasan Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Syn.Davutoğlu döneminde Lise mz.emekli polislerin ek Göstergeleri 800 de unutuldu.yüksek okul mz.emekli polis, in 2200 den 3000 e yukseltildi.eşitlik ilkesine uygun degil
    Cevapla