06.04.17 Temmuz ayı emekliye son dakika zam haberleri

Milyonlarca emekli gözünü 2017 yılı Temmuz ayı emekli zamlarını gözünü dikti. İşte son dakika emekli zam haberleri ve tüm detayları

06.04.17 Temmuz ayı emekliye son dakika zam haberleri
06.04.17 Temmuz ayı emekliye son dakika zam haberleri
GİRİŞ 06.04.2017 10:53 GÜNCELLEME 06.04.2017 10:53

Maaşlarına zam bekleyen emekliler bu haber kilitlendi. 2017 yılı Temmuz ayında emeklilerin maaşı ne kadar olacak? Yeni yılda gelen zamların ardından yılın ikinci yarısında ne kadar zam olacağı büyük merak konusu oldu. Peki binlerce emekli için erken emeklilik müjdesi geldi mi? Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme var mı? Hem SGK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşı değişecek. İşte 06 Nisan perşembe günü itibariyle emekli zamlarıyla ilgili tüm detaylar

TEMMUZ AYINDA EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

2017 emekli maaşları daha önceki yıllarda olduğu gibi Ocak ve Temmuz ayı olmak üzere yılda iki kere arttırılıyor. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri Temmuz ayı zamlı maaşı tahmini yüzde artışı belli oldu.

Temmuz ayı emekli zamları tahminlerine göre, SSK ve Bağ-Kur’lu için yüzde 3.59, memur emeklileri için ise yüzde 4.59 oranını gösteriyor. 2017 yılı enflasyona göre zam oranı artabilecek. Bu yıl emekliler 4'lü kazanç elde edecek. 11.5 milyon emekli için, Ocak'taki zammın ardından, Mart'ta da promosyon dönemi başladı. Şimdiden 4 milyonu aşkın emekli promosyonu cebine koydu. Ödemeler Mayıs sonuna kadar tamamlanacak, promosyon almayan emekli kalmayacak. 408 bin memur emeklisine ek ikramiye ödemeleri de başladı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa enflasyon farkı verilecek.

Merkez Bankası, ilk 6 aylık dönemde enflasyonun yüzde 3.59 olarak gerçekleşeceği tahmininde bulunmuştu. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 3.59 olacak, memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 4 zam + yüzde 0.59 enflasyon farkı yansıtılacak.

Ancak enflasyon tahminden daha yüksek çıkarsa, hem SSK ve Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin Temmuz zammı daha da yükselecek. Kesin oran, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı verilerle belli olacak.

Emekli zam haberleri ile ilgili tüm gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

EMEKLİLERLE İLGİLİ DİĞER GELİŞMELER

Emekliler ucuz tatil hayaline kavuşuyor. Yıllardır konuşulan indirimli tatil fırsatları başladı. Bir tur şirketi ve Anadolu Jet ile anlaşma yapan Türkiye Emekliler Derneği, 4-5 günlük isteyene termal isteyene deniz tatili imkanı sunuyor. Alanya ve Dalyan'da her şey dahil 555 liraya tatil imkanına kavuşan emekliler, Afyonkarahisar'da ise 600-755 liraya kaplıca keyfi yapabilecek.

28 Mayıs'a kadar sürecek kampanya kapsamında; Alanya'da 4 gece 5 gün, Dalyan'da ise 3 gece 4 gün tatil için kişi başına 555 lira ödeniyor. Fiyata; konaklama, uçak ile ulaşım, transfer, yemek, turlar ve özel aktiviteler de dahil. Alanya'da 5 yıldızlı otelde, Dalyan'da ise butik otellerde konaklama yapılıyor. Kampanya kapsamında, emeklilerin birinci derece yakınları da aynı fiyattan tatil imkanından yararlanabiliyor. Afyonkarahisar'da 4 gece 5 günlük termal tatil için ise Ankara'daki emekliler 600 lira, diğer illerdekiler 755 lira (uçak ile birlikte) ödeme yapıyor. Tam pansiyon konaklama, ulaşım, canlı müzik ve aktiviteler içeren tatil programında doktora danışma, günlük tansiyon ve şeker ölçüm hizmeti de veriliyor. İndirimli tatil kampanyasından tüm Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) üyeleri yararlanabiliyor. Dernek yetkilileri, üyelik aidatının yıllık 24 lira olduğunu belirtiyor.

Ziraat Bankası, Mayıs'ta promosyon alacak emeklilere ödemeleri 1 ay erkene çekti. Halihazırda 2.6 milyon emekliye yaklaşık 1 milyar lira promosyon ödemesi yaptıklarını belirten Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Grup Başkanı Süleyman Türetken, "Mayıs'ta ödenecek promosyonlar 1 ay öne çekilerek Nisan'da tamamlanacak. Ödemeler 2 milyar liraya ulaşacak. 2016 kârımızın yaklaşık 3'te biri bu ödemeler için kullanılmış olacak" dedi. Türetken, emeklilerden sadece taahhütname alındığını, herhangi bir ürün koşulu bulunmadığını vurguladı...

EMEKLİYE YENİ FIRSAT

Yaklaşık 11.5 milyon emeklinin 6.7 milyonu Mart'ta promosyonu cebine koyarken; bankaların rekabeti cazip fırsatlar ortaya çıkardı. Promosyonda taban tutar maaşa göre 300-375-450 lira olurken; kimi bankalar ödemeyi yükseltti, kimileri de ekstra imkanlar için düğmeye bastı. Promosyonu yükselten ilk banka, Fibabanka oldu. Banka, 3 yıllık promosyonu maaşa göre 330-415-500 liraya yükseltti. TEB ise emeklilere, maaşa göre 300-375-450 lira promosyona ilaveten, kredi kartından 2 otomatik fatura ödeme talimatı vermesi halinde 50 lira bonus ödeyeceğini duyurdu. DenizBank da emeklilere 450 liraya varan promosyon ödeyeceğini belirtirken, bankasına emekli müşteri kazandıranlara her emekli için 100 lira nakit vereceğini açıkladı. Banka, "Emeklileri bankamıza yönlendiren ve maaşını bankamızdan almalarını sağlayan müşterilerimiz her emekli için 100 lira nakit kazanıyor" duyurusunu yaptı.

Bu imkanlara ilaveten bankalar, emeklilere hizmette de yarışıyor. Bu kapsamda emeklilere; ücretsiz havale, EFT, HGS etiketi ve para çekme gibi imkanlar sunuluyor. Mevduatta ve kredide faiz avantajlarının yer aldığı kampanyalar yapılırken, bazı bankalar da anlaşmalı firmalarda indirim imkanları sağlıyor. Emeklilere sunulan imkanların önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, imkanların artacağının sinyalini "Bazı bankaların farklı bonus çalışmaları yaptığını duyuyorum" sözleriyle verdi... (Takvim)