Öğretmene performans zammı

Bakanlık çalışma başlattı! Öğretmen maaşlarını değiştirecek düzenleme mercek altına alındı...

Öğretmene performans zammı
Öğretmene performans zammı
GİRİŞ 14.06.2017 09:58 GÜNCELLEME 14.06.2017 12:13
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), öğretmenlere yönelik 'uzman' ve 'başöğretmen' gibi kariyer basamaklarına göre, yeni bir ödül sisteminin öngörüldüğü modelin hayata geçirilmesi için çeşitli alternatifler mercek altına alındı.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Strateji Belgesi'nde yer alan öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin uygulamayla ilgili bilgiler aktardı.

Aktekin, şöyle konuştu: "Farklı alternatifler üzerinde çalışılıyor. Diyelim ki bir öğretmenimiz, uzman veya başöğretmen oldu, bu unvanı ilgili performans kriterlerini koruduğu sürece devam ettirecek. Her yıl, öğretmenlerimizin performansına tekrar bakılacak. Kariyer sisteminin maddi yansımaları olacak. Ancak maddi yansımalar, Maliye'nin bütçe imkanları doğrultusunda belirlenecek."

YORUMLAR 181
  • Ferit Bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda öğretmenlerin yüzde kaçı destekleme ve yetiştirme kursu verebiliyor? Kaç öğretmen tam ek ders alabiliyor? Okulların yüzde kaçında pansiyon var haberiniz var mı? Bilmeden sallayıp duruyosunuz. Öğretmenlerin % 90'ı 2500 ile 3000 TL arasında ücret almaktadır. Geleceğimizi şekillendiren öğretmenlere bu ücret layık görüldüğü sürece kalkınmamız mümkün değil. Bu memlekette öğretmen derste kirasını, çocuklarının geçimini düşündüğü sürece hiçbir ilerleme olmaz. Önce bu kaygılar giderilecek sonra performans kriterleri uygulanacak.
    Cevapla
  • mustii 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkenın evlatlarına ne yapmışlar cahilleştirmekten başka. askeri ucret verin bunlara
    Cevapla
  • vefayoksunu 6 yıl önce Şikayet Et
    senin öğretmenim kimdi bilgili
    Cevapla
  • yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    önce asgari ile askeri arasındaki farkı öğren. herşeyi öğretmenden bekleme. hangi öğretmen cahilleştirir? saçma sapan bir yorum. cahiller eğitime direnen kişiler olduğu için cahildir. kimse onları cahilleştirmez.
    Cevapla
  • serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    öğretmene vere vere bitiremediniz.Birinizde çıkıp demiyor bunlara öğrenci başarısına göre zam yapalım diye.öğretmene zam yapın sonra aynı öğretmen aynı öğrencilere hafta sonu ücretli bidaha ders versin...şu zamanda ben öğrencilerin başarısızlıklarına suç bulmam.kabahat öğretmenlerin.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    2005 yılında Yüksek Lisans yapmış öğretmenler ders ücretlerini yüzde 25 zamlı alıyordu. Öğretmen düşmanı Hüseyin Çelik onu kaldırdı. Yüksek Lisans yapanları uzman öğretmen yapacağım, o farkı oradan alacaksınız uzman öğretmenlik sınavına girmeyin dedi. Sonra ilan edilen yüzde 10 kontenjandan fazla kişi sınavı kazanınca yüksek lisans yapanları uzman yapmadılar. Ders ücretleri gitti. Taki Anayasa Mahkemesi 2011 yılında bize uzman öğretmenlik unvanı verdi. 5 yıllık uzman öğretmenlik farkı gitti. Şimdi hala performansla maaş artışı diyorlar. Elimizdekini almayın yeter. Sizden bir şey bekleyen yok
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen milleti işini tam yapsın gerekirse millet vekili maaşı alsın. gerçi durumu öğretmenlerle kısıtlamamak lazım. kamu - özel sektör tüm çalışanlar maaşlarını hak etme gayretinde olsa bu ülke ile kimse uğraşamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle