Rusya'dan Türkiye açıklaması: 2023'te hazır olacak

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1 no'lu enerji bloğunun 2023’te devreye alınabileceğini açıkladı.

Rusya'dan Türkiye açıklaması: 2023'te hazır olacak
Rusya'dan Türkiye açıklaması: 2023'te hazır olacak
GİRİŞ 18.08.2017 21:41 GÜNCELLEME 18.08.2017 21:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Novak, “Birinci blok inşaata başlama izninin alındığı tarihten itibaren 7 yıl içinde devreye alınmalı. Türk tarafı, bu blokun Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıl dönümünün kutlanacağı 2023’e kadar inşa edilmiş olmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

"BAŞLIYORUZ"

Türkiye Ekonomi Bakanı ile gerekli izinlerin alınması ile ilgili prosedürün hızlandırılmasını görüştüğünü kaydeden Novak, “Bu yılsonu veya önümüzdeki yılbaşı projenin hayata geçirilmeye başlandığını ve inşaat prosedürlerini görmeyi umuyoruz” dedi.

"PROGRAMLANAN TARİHTEN BİR YIL ÖNCE BİLE TAMAMLANABİLİR"

Rus bakan, projenin programlara göre daha hızlı ilerlediğini ve programlanan tarihten bir yıl önce dahi tamamlanabileceğini sözlerine ekledi.

"YAPTIRIMLARDAN ETKİLENMEYECEK"

Yaptırım uygulamalarının Akkuyu NGS’nin inşaat bitiş sürelerini etkileyip etkilemeyeceği sorusunu yanıtlayan Novak, “Nükleer sektöre herhangi bir yaptırım uygulanmadı, bu konuda herhangi bir risk görmüyoruz” diye konuştu.

"TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Novak, Türkiye’deki elektrik enerjisi tüketiminin yılda yüzde 4-5 arttığına dikkat çekerek, 22 milyar dolarlık yatırımın planlandığı projenin Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizdi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 18
  • NUkleer? 6 yıl önce Şikayet Et
    bir soz var cok severim..Okumuslarin dinsizligi, okumamislarin cahilligi.cok degerli bir sozdur..Nuklleerin degerini bir bilseniz neden butun dunya karsi cikiyor anlarsiniz..kisaca sunu diyeyim, ulke genelinde neredeyse her konuda kullanilabilir ve kendinizi gelistirebilirsiniz..daha kisa ise; ulkeni direk 30-50 sene ileri ziplatiyor..iste o derece onemli bir konu..Anlayana ama
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Öyle yada böyle bu dünyada nükleer gücün yoksa sende yoksun.Geç bile kaldık cahepe zihniyeti yüzünden.
    Cevapla
  • Karimba 6 yıl önce Şikayet Et
    Disa bağımlıligi azaltan butun enerji yatirimlari vatana birinci derece hizmettir. Türkiye kazandigi paranın buyuk kismini enerjiye harcamaktadir. Bana göre Türkiye'nin en muhim programi budur.
    Cevapla
  • Biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Güneşin hiç eksik olmadığı bir şehirde neden güneş enerjisi değilde nükleer enerji diye sorsam.Bilen biri bana burdan açıklasın.
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    güneş için tarlalar kuruluyor. kanser tedavisi için izotop ithal ediliyor. sadece elektrik için deil birçok yan sanayisi var ve hepsini ithal ediyoruz.
    Cevapla
  • Halil Ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    İleride nükleer güce sahip olabilmek için.
    Cevapla
  • birisine 6 yıl önce Şikayet Et
    5 nükleer santral ile elde ettiğin enerji =türkiyenin yüzölçümü kadar güneş paneli
    Cevapla
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü yetmez güzel kardeşim. Nükleer de olacak, güneş, jeotermal ve rüzgar enerjisi de olacak, hepsi birlikte aynı önemde geliştirilecek ki ancak o zaman Türkiye'nin ihtiyacı karşılansın.
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 6 yıl önce Şikayet Et
    nüklerden sadece elektrik elde edilmez uzun menzilli balistik füzeden tut uzay sanayisine kadar birçok alanda kullanılan bir araçtır ve güneş enerjisinden elde edilecek enerji bir yaraya merhem olmaz ayrıca nükler yenilebilir ve temiz bir enerji kaynagıdır
    Cevapla
  • yucel 6 yıl önce Şikayet Et
    Güneş panelleri pahalı kendini amoti etmesi uzun yıllar alıyor ve gerekli ihtiyacı karşılamıyor. Avantajları güneşe göre daha verimli.. hem elektrik üretiyorsun hemde ortaya çıkan buharla binaları ısıtıyorsun.
    Cevapla
  • ramiz karaeski 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkeme yapılan her yatırım dışa bağımlılığı kaldıracak satın almayı milli refahı gücü hizmeti arttıracak inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle