Bakan açıkladı! Öncelik bu mesleklere verilecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında öncelikli olarak eğitim, yargı, sağlık gibi kritik alanlarda personel alımı yapılacağını belirtti.

Bakan açıkladı! Öncelik bu mesleklere verilecek
Bakan açıkladı! Öncelik bu mesleklere verilecek
GİRİŞ 20.09.2017 11:55 GÜNCELLEME 20.09.2017 12:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

2018'de kamuya personel alımına ilişkin bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orta Vadeli Program (OVP) ve bütçe çalışmalarının devam ettiğini  belirtti. 

Kamunun gelecek yıl da belirli sayıda personel almaya devam edeceğini söyleyen Ağbal, OVP açıklandığında rakamların net şekilde görüleceğine işaret  ederek, "Gelecek yıl öncelik hakim, savcı, öğretmen, sağlık personeli ve  araştırma görevlisi alımlarında olacak. Geçen yıllarla benzer rakamlar olacağını söyleyebilirim." dedi.

DOLARDA İSTİKRAR OLUŞTU

Ağbal, döviz kurlarına ilişkin gelişmeleri de değerlendirerek, doların  kendi ekonomik koşullarında inip çıkabileceğini kaydetti. Şu anda dolar ve finans  piyasalarının seviyesi bakımından istikrar olduğunu dile getiren Ağbal, "Millet  doların seviyesine bakacağına, otursun işine gücüne baksın. Millet oturmuş  kalkmış 'Üç ay sonra, altı ay sonra dolar kuru ne olacak...' Sanki falcılar. Bunu  yaparak 'ekonomistim' diyenlere de şaşırıyorum." diye konuştu.

16 Nisan halk oylamasından sonraki süreçte, döviz kurlarında istikrar  sağlandığına ve finansal piyasalarda kırılganlığın aşağı indiğine değinen Ağbal,  ekonomide öngörülebilirliği artıran bir patika bulunduğunu bildirdi.

Ağbal, ekonomide müthiş bir siyasi belirginlik ve istikrar olduğuna  dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Güçlü ekonomik ivme yakaladık. Bütün bu parametreler ekonomideki  gelişmeleri etkiliyor. Kurun seviyesine ilişkin teknik değerlendirmeler olur,  buna saygı duymak lazım ama onun dışında 'geleceği gören kahin' edasıyla doların  seviyesine ilişkin ölçü, rakam biçenlere kimse bakmasın. Herkes işine, gücüne  baksın."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Halit 6 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda ögg yede kadro şirketleri bizim sırtımızdan zengin etmeyin şirkete vereceğiniz parayıda taşerona verin ihtiyaç varki bunca personele çalıştırılıyor kamuda asıl iş yardımcı iş ayrımı yapılmasın.zaten yükünü tuttular yeterince
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim yargı ve sağlığın dışında atamalar pek yapılmıyor çok az..Birçok kurum varken sadece ihtiyaç ve ağırlık bu alanlara verilmesi düşündürücü.
    Cevapla
  • Vangolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn bakanim vekil hemsirelere kadro bekliyoruz
    Cevapla
  • Taşeron 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanlar bu taşeronlar nezaman güleçek nezaman güzel bir haber alacak ölüncemi artık haksızlıklar bitsin bütün iş yükü taşeronun sırtında eşit haklar eşit maaş istiyoruz duyun sesimizi bir haber artık :(((((((
    Cevapla
  • Faik 6 yıl önce Şikayet Et
    Taseronlari unuttuk... Taseronlar unutmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle