Bunu yapan sürücülere 427 TL ceza!

Trafik yönetmeliğinde aykırı olarak Amerikan pres plaka (APP) plaka takan sürücülere 427 TL idari para cezası kesiliyor.

Bunu yapan sürücülere 427 TL ceza!
Bunu yapan sürücülere 427 TL ceza!
GİRİŞ 24.09.2017 10:58 GÜNCELLEME 24.09.2017 10:58
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tokat Gaziosmanpaşa Bulvarı ile birlikte şehrin farklı noktalarında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Amerikan Pres Plaka'lara (APP) yönelik uygulama yaptı.

Şoförler Cemiyeti dışında basılan plakalara karşı yapılan uygulamada usule uygun olmayan otomobil sürücülerine 427 TL ceza yazıldı ve plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanındı. Uygulamada 8 otomobil sürücüsüne ceza yazıldı. Ayrıca abartı egzoz kullanan sürücülere de cezai işlem uygulandı.

Trafik şube ekipleri uygulama esnasında sürücülere, Karayolları Trafik Kanununda APP Plakalar üzerinde yapılan düzenlemeyle ilgili bilgi vererek, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) takılan sahte plakaların önüne geçilebilmesi ve terör olaylarına karşı bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Görsel uyuma dair hiç bir ihtiyaç gelişi güzel kefiyette çıkmaz. Ben araç modifiye meraklısı değilim ancak düzgün bir aracım olsa standart dediğiniz o iğrenç plaka tasarımını takmak istemezdim. Erişebilirlik, Okunabilirliğe bağlı kalarak araçların estetiğine bozmayacak şekilde pek hala plaka üretirseniz sorun kalmaz.
    Cevapla
  • yasak 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece araçlarda değil tabelaladanda yabancı markalar yasaklanmalı,nedır kendi kültürümuzu bıraktık ,mağazalar oldu yahudi mağazaları
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    bu uygulamalar ISPARTA tırafiğinide kapsasın araçların ve bazı motosikletlerin eksoz gürültüleri kulakları sağır edercesine sanki jet uçağı yanınızdan geçiyor gibi gürültü yapmaktan zevk alan sürücüler var.
    Cevapla
  • sivasistanbul 6 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda modifiye denilen serseri araçların çoğu bu plakadan.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet otoritesinin en fazla hissedilmesi geren yerleden biri de trafiktir. Maalesef sanki hic denetim yokmus gibi duruyor. Kaldirimi kapatan park, gece vakti uykudan uyandiran egzoz sesi, asiri hiz, ticari taksi ve toplu tasima araclarinin zamanla yarismalarinsan meydana gelen ihlaller ve buradaki suruculerin belli bir egitimden gecmeden sorumluluk verilmesi gibi nicesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle