Bankaların kredi işlemlerine yeni düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik içeren taslak yayımlandı.

Bankaların kredi işlemlerine yeni düzenleme
Bankaların kredi işlemlerine yeni düzenleme
GİRİŞ 30.09.2017 17:37 GÜNCELLEME 30.09.2017 17:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

BDDK tarafından Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te değişiklik yapılması amacıyla hazırlanan yönetmelik taslağı, kurumun resmi sitesinden duyuruldu.

Söz konusu taslak ile ilgili yönetmeliğe 31 Aralık 2013'te eklenen ve taşıt kredilerine ilişkin sınırlamaları içeren maddede değişikliğe gidildi. 

Değişiklik kapsamında yeni madde, şu şekilde belirlendi:

YÜZDE 70'İ AŞAMAZ

"Tüketicilere, binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri 90 bin Türk lirası ve altında olanlar için yüzde yetmişi aşamaz. Bu oran, nihai fatura değeri 90 bin Türk lirasını aşan binek araçlarda, bedelin 90 bin Türk lirasına kadar olan kısmı için yüzde yetmiş, 90 bin Türk lirasının üstünde olan kısım için yüzde elli olarak uygulanır. İkinci el binek araçlarda taşıtın değerinin tespitinde kasko değeri esas alınır."

Söz konusu maddede yer alan ve taşıtın nihai fatura değeri olarak belirtilen tutar, daha önce "elli bin Türk lirası" şeklinde belirlenmişti.

Bu arada BDDK, aynı maddenin yer aldığı "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik"te de değişiklik taslağı yayımlayarak söz konusu maddede düzenlemeye gitti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Hacı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bankaların kar ı dokunulmaz mı ? Al 4 te 3 ünü millete dokunma
    Cevapla
  • tahir 6 yıl önce Şikayet Et
    2002 de vatandaşın 6 milyar tl olan kredi ve kredi kart borcu bugün 400 milyar tl olmuştur.
    Cevapla
  • dervişan 6 yıl önce Şikayet Et
    2002 deki ev ve araba satışlarınıda oranlasana bu günki rakamlarla. bi siz akıllısınız zaten
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsanız yapın bu sömürü hiçbirşey maliyetinden yüzde 10 dan fazla karla satılmamalı sömürüye en çok karşı çıkan ve bunu düzenleyen islam hukukudur bu hukuk ise amerika ve siyonizm hukukudur hani yerli araba :) bırakın onu konutlar hala neden maliyetinin 3 katına satılıyor :)
    Cevapla
  • mrt78smsk 6 yıl önce Şikayet Et
    faizsiz borç verin... başka bişey istemiyoruz...
    Cevapla
  • Vatandasx 6 yıl önce Şikayet Et
    Tuketici kredilerindede bir duzenleme olsa keske sicil affi dediler yararlanan varmi acaba ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle