'Emek kesimi vergide adalet bekliyor'

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "MTV’de yapılacak artışın aşağı çekilmesi doğru fakat gelir vergisine ilişkin bir çalışma yapılmaması adaletsizlik" dedi.

'Emek kesimi vergide adalet bekliyor'
'Emek kesimi vergide adalet bekliyor'
GİRİŞ 04.10.2017 13:27 GÜNCELLEME 04.10.2017 13:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Açıklanan ve yeniden değerlendirilmesi gündemde olan Orta Vadeli Program hakkında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yazılı açıklama yaptı.

Yalçın, "Esasen Orta Vadeli Program'daki artışların makul seviyeye çekilmesi yönünde değil, Orta Vadeli Program'daki vergi artış hamlelerinin bütünüyle geri çekilmesi gerekiyor" dedi.

Yalçın, "Bu kapsamın 2018 yılına mahsus olacağı açıklaması ile gündeme düşen bu vergi artışlarında çalışanların gelir vergisinin 3. diliminde yüzde 27 oranının 3 puan (yüzde 11) artırılarak yüzde 30’a yükseltileceği de belirtilmişti. Söz konusu artışlara dönük toplumun genelinden verilen tepkilerle örtüşecek şekilde konfederasyonumuzca 'Orta Vadeli Program Memuru Hedef Almamalı' başlığıyla tepkimizi kamuoyuna duyurmuştuk.'' dedi.

'AŞAĞI ÇEKİLME ÇALIŞMASI DOĞRU AMA YETERSİZ'

Yalçın, aynı açıklamada bu artışların yapılmasına ilişkin çalışmalara ve çabalara sessiz kalmayacaklarını ve örgütlü güçten kaynaklanan bütün imkanları kullanacaklarını da dile getirerek, ''Bizim ve toplumun verdiği bu tepkinin bir sonucu olarak yetkililerce konunun Bakanlar Kurulunda yeniden değerlendirildiği ve makul oranlara çekilmesi için Maliye Bakanlığınca çalışma yapılacağı açıklaması yapıldı. Fakat gerek bu açıklamanın, gerekse bu kapsamdaki çalışmanın MTV ile sınırlı olduğu anlaşılmaktadır. Bir başka ifadeyle aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu gelir vergisi mükelleflerinin 3. dilimde ödeyecekleri oranın yüzde 30’a yükseltilmesi iradesinden vazgeçilmediği görülmektedir. MTV’de yapılacak artışın aşağı çekilmesi çalışmasını doğru fakat yetersiz, bu çalışmanın kapsamında gelir vergisine ilişkin bir çalışma yapılmamasını ise hem adaletsizlik hem de duyarsızlık olarak görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Açıklamasında Yalçın şu ifadelere yer verdi: 

"Esasen Orta Vadeli Program'daki artışların makul seviyeye çekilmesi yönünde değil, Orta Vadeli Program'daki vergi artış hamlelerinin bütünüyle geri çekilmesi gerekiyor. Siyasi iradenin MTV’ye dönük çalışma yapıp, gelir vergisine ilişkin adım atmamasını bir yönüyle sermayenin gelir kaybını engelleme, emeğin ise gider artışını ve gelir kaybını önemsememe olarak değerlendiriyoruz. E" 

YORUMLAR 16
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    "olabilecek en uygun vergi oranları uygulanıyor." Ali yalçın :) ciddiye alan var mı seni hala
    Cevapla
  • İŞÇİIII 6 yıl önce Şikayet Et
    Patronlardan bu kadar vergi alinmiyor el insaf
    Cevapla
  • Btt 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarim puan dusururler. % 30 degilde % 29.5 olur.
    Cevapla
  • takipçi 6 yıl önce Şikayet Et
    bir lafa bakarim , birde söyleyene , aslinda kara mizah yapmış farkinda değil.
    Cevapla
  • Hacı 6 yıl önce Şikayet Et
    Banka zenginler ve kurumlar dışında kimseden vergi alınmamalı.alınsada cüzi alınmalı.
    Cevapla
  • Aslanselim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar sekiz ayda otuz milyar karediyorsa bu memlekette durup düşünmek gerek.Hükümeti düşünmeye davet ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle