Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması! Anlaştık

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye'nin domates konusunda prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması! Anlaştık
Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması! Anlaştık
GİRİŞ 18.10.2017 13:16 GÜNCELLEME 18.10.2017 13:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'den domates alımı yasağının kaldırılması konusunda Ankara ile prensip anlaşmasına vardıklarını belirtti. Novak'a göre, söz konusu anlaşma, Rusya'nın aralıktan başlayarak 4 Türk şirketinden 50 bin ton domates almasına izin veriyor.

Rus-Türk Hükümetlerarası Komisyonu eş başkanı olan Novak, Türkiye'den domates alımına ne zaman izin verileceğine ilişkin bir soru üzerine, "Bu konuda prensip kararı alındı. Şu anda 1 Aralık'tan itibaren 4 Türk şirketinden 50 bin ton domates alınmasına yönelik yasal düzenlemeler yapılıyor. Belgelerin onaylanması üzerinde çalışılıyor" dedi.

"TİCARİ BARİYERLER KALKMALI"

Diğer taraftan bunun karşılığında Rus ve Türk yetkililerin, 21 Ekim'de hükümetlerarası komisyon toplantısı çerçevesinde yapacakları görüşmelerde, Rusya'da üretilen tavuk eti ve kırmızı etin Türk pazarına satılmasıyla ilgili yasağı da ele alacaklarını kaydeden Novak, "Ticari bariyerler kalkmalı" ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KRİZLER AŞILDI

Domates, Türk F-16'larının Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesi nedeniyle Rusya'nın Türkiye'den alımını durdurduğu bir dizi tarım ürününden biriydi. İlişkilerin 2016 ortasında düzelmeye başlaması ardından Rusya, birçok ürünün Türkiye'den alımına yönelik yasağı aşamalı olarak kaldırdı.

Fakat domatese yönelik yasak devam etti. Bunun nedeni, Türkiye'ye yönelik yasağın ardından Rusya'da yerli domates üreticilerine büyük krediler verilmesiydi.

YORUMLAR 8
  • Osm77 6 yıl önce Şikayet Et
    Dogru kardas biz yine zarar ettik bu ucak düsürme olayindan sonra.evet Tarim cok önemli dünyada her ülke verimli topragi yok.bunun en basta Rusya olmasi Gerek ve Putin daha sütcülügün kar edinemedi.demekli tecrübe eksikligi var Rus parasini silah teknologisine yatrirp. Hayati.meseleleri kavirmamis. Biz domatesi hafife almayalim.Türkiye meyve ve sebzeden cok üretiyor disariya da cok gidiyor .AB bizi sevmez ama cok imhalat var Türk gida sektorunda ve meyve sebzeden de.milyonlarca Türkün AB yasamasi bunun bir payi var.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorumlara bak bir sürü cahil oturduğu yerden ahkam kesmiş... Gelecekte en değerli sektör tarım olacak... Petrol bitip insanlık olarak elimizde sadece yaşamaya yetecek imkanlar kaldığında sizde bugün yazdıklarınızı hatırlarsınız... Bu kadar küçümsemeyin memleketinizi, sanki kişisel bir faydanız varmış gibi... Kendinizi bir sorgulayın domates yetiştirmekten fazlasını yaptınız mı memleket hayrına?..
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi bıktık artık şu domates parodisinden!
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne Domatesmiş Arkadaş....
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ben yazacaktim aynısını baktim en üstte bu yorum var:)
    Cevapla
  • ercan tanrıver 6 yıl önce Şikayet Et
    domates kadar fındıklada uğraşsanız ne güzel olurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle