ÖTV muafiyeti TBMM 'de kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda "Torba tasarı" olarak bilinen tasarının engelliler için ÖTV muafiyetini düzenleyen maddesine ilişkin AK Parti milletvekillerinin verdiği önerge kabul edildi.

ÖTV muafiyeti TBMM 'de kabul edildi
ÖTV muafiyeti TBMM 'de kabul edildi
GİRİŞ 17.11.2017 06:15 GÜNCELLEME 17.11.2017 06:19
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda "Torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının üçüncü bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Tasarının, engelliler için ÖTV muafiyetini düzenleyen maddesine ilişkin Ak Parti milletvekillerinin verdiği önerge kabul edildi. Düzenleme 1 Ocak 2018'den itibaren geçerli olacak.

Önergenin gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

200 BİN TL'YE KADAR ÖTV ÖDEMEYECEKLER

"Önergeyle malul ve engelliler tarafından ÖTV istisnası kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin motor silindir hacmi sınırlandırmasının kaldırılması, ayrıca tasarıda yer alan mezkur bentler kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin ÖTV matrahı esas alınarak yapılan belirlemenin, anahtar teslim bedeli 200 bin TL'ye kadar olan taşıtların alınabilmesine imkan sağlayacak şekilde değiştirilmesi amaçlanmaktadır."

AK Parti milletvekillerinin, tasarının bazı içeceklere ÖTV oranını da düzenleyen 76. maddesine ilişkin değişiklik önergesi de oylanarak kabul edildi.

GAZOZ VE LİMONATALARA ÖTV

Buna göre, sade gazozlar, meyveli gazozlar, limonatalar, nektarlar, alkolsüz biralar, enerji içerecekleri, soğuk çay ve meyveli içeceklerden yüzde 10 ÖTV alınacak.

MADEN SUYUNDA YOK

Öte yandan sebze suları, yüzde yüz meyve suları, doğal mineralli doğal maden suyu ile üretilmiş, tatlandırılmış, aromalandırılmış meyveli-gazlı içecekler (meyveli soda) ise kapsam dışında tutuldu.

YORUMLAR 157
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    tam anlamış degilim bundan hangi engelliler faydalanacak bunda sınır nedir?
    Cevapla
  • gazoza vergi 6 yıl önce Şikayet Et
    gazoza ötv alınmına da başlanıyor süper olmuş geirmekte lüks olacak artık :)
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    ben mi yanlış anladım,200 bin tl ye engelliler ötv siz araç alacak rakam enterasan geldi
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    mevzu ulkede uretim yapacak fabrika kurulmamması..mevzu sadece insaat uzeirnden kısır bir sanal buyume..ne işsizlige care oluyor.. ne artan harcamaları karsılamya deva....uretmeden tuketmenin karsılıgı bu.. samanı bile ithal ediyoruz....sırbın etini alıyor.. kandadan mercimek alıyoruz.. koreden pirinc....hasılı kelam.. uretim politikamız yok..bir tane sanayi adına 15 sendir cakılmıs civi yok..1000 lerce odalı sarayların masraflarına ise milletin vergileri yetmiyor...
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    siz ne katkıda bulunuyorsunuz üretime yanınızda kaç kişi çalışıyor ?
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ver mehteri ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle