Merkez Bankası'ndan dövize karşı hamle

Merkez Bankası, bankaların gecelik borç alma limitini sıfıra düşürdü.

Merkez Bankası'ndan dövize karşı hamle
Merkez Bankası'ndan dövize karşı hamle
GİRİŞ 21.11.2017 10:15 GÜNCELLEME 21.11.2017 10:42
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerinin yarından geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürüldüğü bildirildi.

Merkez Bankası Türk lirası likidite yönetimine ilişkin yaptığı duyuruda, TCMB bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerinin (BAL) yarından geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için (O/N) sıfıra düşürüldüğünü bildirdi.

Duyuruda, aynı tarihten itibaren geçerli olmak üzere gün içi limit (GİL) işlemleri için bankalara tanınan limitlerin bugünden geçerli olan BAL limitlerinin iki katı olarak belirlendiği kaydedildi.

Merkez Bankası kararının ardından dolar kuru 3.97'li seviyelerden 3.95 TL sınırına geriledi.  

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • Ekonomi 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainliğinin her türlüsü var yapılıyor resmen Türkiyeyi dolara satıyorlar garip vatandaş biriktirdiği 3 kuruş parada eriyip gitti eflasyon karşısında dolar karşı ne yapacağız ölelim en iyisi düşünmeye gerek kalmaz o zaman.yatırımcı gelecekmiş adamlar Türkiyenin kara kaşına kara gözüne para getirmezler dolar getirmezler ekonomiyi yönetmek böyle olmaz TC merkez bankası kendine gelmeli bence
    Cevapla
  • Milli 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes iyi hos soyluyorda devlet birseyi yapin dese halkina yarisi yapiyor yarisi tersini yapiyor...dolar bozdurun diyorlar vatanini seven kosuyor bozdurmaya diger kesip almaya kosuyor biz milli dusunemedikten sonra gerisi bos
    Cevapla
  • Tolga 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 3,40'in altina inmisken yil sonu tahminimiz 3.80 diye aciklama yapti merkez bankasi. Aklim almadi resmen spekulatorlere dolar alin ve kazancli cikin der gibi!!! O gunden sonra dolar tutulamiyor.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    mb tl yi karlı satarım hesabı yapmıyor ki.doları karlı satarım hesabı yapıyor.bence sıfatını değitirsin bu tc ye ihanettir.
    Cevapla
  • Rahmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hiç uğraşmasın minibüsçülerdeki kaçak geliri kontrol alsın olay bitmiştir.
    Cevapla
  • Faysal 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis in bir kampanya başlatması lazım. herkes ama herkes üretici imalatçısı parakendecisi vatanını seven herkes satış fiatından yüzde 15-20 indirim yapacak.o zaman görün piyasada düzelecek enflasyon inecek dolar inecek o zaman düşmanları bir kez daha yeneceğiz.yeterki Reis bu ateşi yaksın.
    Cevapla
  • Rahmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz yapacağız da devlet 258 kalem vergiden vazgeçecek mi? Bir de unutma uluslararası piyasalar bu tür kampanyaları dikkate almaz. Bir şeyin bitmeye yakın olduğunu veya azaldığını anlarsa o zaman görürsün kampanyanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle