Avrupa Birliği'nden Bitcoin çağrısı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis, Bitcoin'in gerçek bir para birimi olmadığına dikkati çekerek, 'Bitcoin ve diğer sanal paraların ciddi riskleri bulunuyor' dedi.

Avrupa Birliği'nden Bitcoin çağrısı
Avrupa Birliği'nden Bitcoin çağrısı
GİRİŞ 20.12.2017 21:55 GÜNCELLEME 20.12.2017 21:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Bitcoin'in gerçek bir para birimi olmadığına dikkati çekerek, "Bitcoin ve diğer çeşitli sanal paraların yatırımcı ve tüketiciler açısından ciddi riskleri bulunuyor." dedi.

"BİTCOİN'İ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Dombrovskis, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Bitcoin ve sanal paralara ilişkin son hafta yaşanan gelişmelerin dikkatini çektiğini belirterek, "AB Komisyonu, Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor." diye konuştu.

"YATIRIMLARINIZ TAMAMEN KAYBOLABİLİR"

Bitcoin ve diğer çeşitli sanal paraların yatırımcı ve tüketiciler açısından ciddi riskleri bulunduğuna dikkati çeken Dombrovskis, "Bunların, ciddi fiyat dalgalanmaları, yatırımların tamamen kaybolması, çeşitli operasyonel ve güvenlik zafiyetleri ile piyasa manipülasyonuna açıklıkları gibi riskleri ve eksiklikleri mevcut." ifadelerini kullandı.

"HER AN HER ŞEY OLABİLİR"

Bitcoin'in değerinin herhangi bir ülke veya kuruluş tarafından belirlenmediğine işaret eden Dombrovskis, her an her şeyin olabileceğini belirterek, "Yatırımcılar, bunların değerinin her an düşebileceğini fark etmeli. Bitcoin, gerçek bir para birimi değil." değerlendirmesinde bulundu.

Dombrovskis, piyasalarda yaşanan mevcut gelişmeler karşısında AB'nin mali denetim kurum ve mekanizmalarına olası riskler karşısında uyarılarını güncellemeleri çağrısında bulunduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Saadet zinciri. Üretimin olmadığı yerde kâr beklenemez. Bir gün birilerinin elinde patlar. Sonra aglamasinlar.
    Cevapla
  • Düzce'li 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar gerçekmi?
    Cevapla
  • mahok 6 yıl önce Şikayet Et
    dolara güvenen risk alıyorsa. bitcoine güvenen gözü kapalı ve çıplak yürüyor...
    Cevapla
  • Selman KÜÇÜK 6 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık tam gediğine oturtmuşsun kardeş.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin bombası patlamak üzere benden söylemesi
    Cevapla
  • Sedat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hergün reklamı yapılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle