O ücret artık onaysız alınamayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) yurt içi başka kuruluş ATM’si vasıtası ile gerçekleştirilen işlemlerden alınabilecek ücrete düzenleme geldi.

O ücret artık onaysız alınamayacak
O ücret artık onaysız alınamayacak
GİRİŞ 23.12.2017 11:58 GÜNCELLEME 23.12.2017 16:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) yurt içi başka kuruluş ATM’si vasıtası ile gerçekleştirilen işlemlerden alınabilecek ücretin, diğer kuruluşa işlem karşılığı ödenen tutar ile bu tutarın azami yüzde 15'ine kadar belirlenebilecek tutar toplamını aşmayacak şekilde, finansal tüketici ile ilgili kuruluş arasında düzenlenen sözleşme çerçevesinde belirleneceği veya işlem anında finansal tüketicinin onayı alınarak tahsil edilebileceği bildirildi.

BDDK'nın, "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, 3 Ekim 2014 tarihli ve 29138 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu yönetmeliğin 14'üncü maddesinin ikinci fıkrası şu şekilde değiştirildi:

"Yurt içi başka kuruluş ATM’si vasıtası ile gerçekleştirilen işlemlerden alınabilecek ücret, diğer kuruluşa işlem karşılığı ödenen tutar ile bu tutarın azami yüzde 15'ine kadar belirlenebilecek tutar toplamını aşmayacak şekilde, finansal tüketici ile ilgili kuruluş arasında düzenlenen sözleşme çerçevesinde belirlenir veya işlem anında finansal tüketicinin onayı alınarak tahsil edilebilir. Diğer kuruluşa işlem karşılığı ödenen tutarda kurulun uygun görüşü alınarak değişiklik yapılabilir."

Bu yönetmelik hükümlerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı'nın yürüttüğü bildirildi.

YORUMLAR 4
  • bankalar 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın Cumhurbaşkanım İnternet bankacılığında havele ücreti alınmasın. bankalar hem paramızı çalıştırıyor bir de ilem yaptığımız da havale ücreti alıyor.
    Cevapla
  • şalgam 6 yıl önce Şikayet Et
    akbankla hiç çalışılmaz kredi kartı aldım aidat alınmıyo dediler 6 olmadı benden 107 kart ücreti istediler iade etmek istiyorum bir sürü mazeret gösteriyolar kartı iade edince hayır verecem fukaraya onların da kart için istedikleri para hayırdır sanırım onlaramı hayır versem bütün bankalar aynı
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Garanti başta olmak üzere akbank yapı kredi takipçi olarak bu işe de bir kılıf bulup çözer ler kredi kartında olduğu gibi
    Cevapla
  • Malcolmx 6 yıl önce Şikayet Et
    Eeee hangi islemler peki
    Cevapla