Türkiye'nin F1 umudu 2019'a kaldı

Formula 1 yarışlarının yeniden İstanbul’da gerçekleştirilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmeden çıkan 2018 takviminde İstanbul yer almadı.

Türkiye'nin F1 umudu 2019'a kaldı
Türkiye'nin F1 umudu 2019'a kaldı
GİRİŞ 03.01.2018 14:52 GÜNCELLEME 03.01.2018 14:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Park yetkilileri ise F1 takviminden bir ülkenin çıkması halinde Türkiye'nin 2019 yılında takvime girebilme şansının büyük olduğuna vurgu yapıyor.

Türkiye’de 2005 yılında büyük bir hayal gerçek olmuş ve dünyanın en çok izlenen spor organizasyonunu izleme fırsatını yakalamıştık. 250 milyon dolara yapılan muhteşem pistte 7 yıl boyunca yarışlar yapıldı. Söz konusu dönemde Formula 1 Başkanı ve CEO’su Bernie Ecclestone yıllık 13.5 milyon dolar olan yarış bedelini 26 milyon dolara çıkardı. Ve sonucunda F1 rüyası İstanbul Park için 2011 yılında sona erdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Şimdi F1 yarışlarının Türkiye’ye geri dönmesi konuşuluyor. Üstelik konu ile ilgili olarak önemli çalışmalar yapıldı. Formula 1 Türkiye Grand Prix yarışı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı.

Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1 yarışlarının tekrar ülkemize geri getirilmesi konusunda Formula 1'in yeni sahipleri ile temasa geçip grubun yeni CEO'su olan Chase Carey ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Görüşmede İstanbul Park’ın, Formula 1’i tekrar misafir edeceği sonucuna varıldı.

TÜRKİYE'NİN GİRMESİ İÇİN BİR ÜLKENİN ÇIKMASI GEREKİYOR

Konu ile ilgili Yenisafak.com'a açıklamalarda bulunan Intercity Satış Pazarlama Direktörü Sadi Hezber “Birçok ülke ilgili yarışlara ev sahipliği yapabilmek için sırada bekliyor. Bir sezonda gerçekleştirilebilecek yarış sayısı da sınırlı olduğundan mevcut geçerli ülke anlaşmalarının tamamlanması ve/veya takvimden bazı ülkelerin çıkması lazım ki yerine yeni ülkeler girebilsin. 2018 Formula 1 takvimi hali hazırda 21 yarış içermekte, bu sebepten 2018 takviminde yer alamıyoruz ancak 2019 için takvimden bir ülke çıkarsa yerine girme şansımız çok yüksek” dedi.

2019'DA ŞANSIMIZ BÜYÜK

Özellikle Formula 1 yönetimi, yarışan pilotlar ve takımların da Intercity İstanbul Park'ın takvime geri dönmesini çok istediklerini belirten Hezber “2019 takvimine ilk girecek ülkelerden biri olmamızı destekleyen unsurlar var. Hali hazırda Vural Beyde konuyla ilgili Formula 1 yönetimi ile sürekli temas halinde, projenin T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde olması da bu hususta oldukça önemli” açıklamasında bulundu.

80 PİLOT YETİŞTİRİLDİ

Dünyanın en iyi Formula 1 pistlerinden biri olarak gösterilen İstanbul Park, 2013 yılında Vural Ak’ın İstanbul Park ihalesini kazanarak tesisi işletmeye başlaması ile birlikte 365 gün işleyen bir otomobil, eğitim ve motor sporları tesisine dönüştü. 2013 yılından bu yana Dünya Superbike Motosiklet şampiyonası, Dünya Rallikros RX Şampiyonası, Ferrari Yarış Günleri gibi farklı uluslararası yarış etkinlikleri gerçekleştirildi.

Motor sporlarını geliştirmek adına 3 farklı tek marka kupası hayata geçirildi ve son iki yılda 80 yarış pilotu yetiştirildi. Hezber, önümüzdeki yıl bu sayının 100 pilota çıkacağını söyledi.

TÜRKİYE'Yİ TANITIYORLAR

Intercity İstanbul Park bünyesinde motor sporlarında pist yarışları dışında da ralli ve off-road branşlarında yarışlar düzenlendiğini belirten Hezber, “Bu branşlar için de tesis içinde farklı yatırımlar gerçekleştirdik ve Intercity İstanbul Park'ı motor sporlarının ülkemizde gelişmesi açısından önemli bir tesis haline getirdik. Global olarak Porsche firması ile bünyemizde Porsche Driving Center sürüş merkezimizi kurduk ve yılda yaklaşık 80 gün farklı ülkelerden misafirlerimizi bu merkezde ağırlamaktayız. Özellikle 30 farklı ülkeden gelen bu yabancı misafirlerimiz bulundukları ülkelerde "fikir lideri" kişiler olduğundan ülkemizin tanıtımı için önemli bir rol oynamaktalar” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 10
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Kartelleşmenin önüne geçmeli.. Dünya 19 ülkeden büyük değilmi ? .. çeşitli nedenlerden dolayı Formula 1 e katılamayan diğer 160 ülkeyle irtibata geçerek yes yeni bir organizasyonun temeli atılsın .. Worldwide Liberty Chance Chalange .. yeni kurulacak olan News Formula Organizasyon tüm dünya ülkelerine açık olacak .. Türkiye öncülügünde yeni oluşumla beraber dünya ya vereceği mesajla Fırsat eşitliğin sembolü olacaktır.. çok büyük yankı ve beğini toplayacağından şüphem yoktur .. symbol : News Formula Organizasyon Worldwide Liberty Chance Chalange İstanbul CenterPark.. yeni oluşuma öncü ol Türkiye
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi de gönderen zaten bizdik, şimdi neden geri almaya çalışıyoruz? Neden bu basiretsizlik?
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    182 milyon tasarruf , işte en iyi f1.
    Cevapla
  • seko 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilet fiyatlarını adam gibi yapsaydınız çıkmazdı takvimden...
    Cevapla
  • vatandaş 1453 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi yarışımızı yapalım bir sürü adam gelir.
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle