SGK açıkladı! O günler emekliliğe sayılmaz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

SGK açıkladı! O günler emekliliğe sayılmaz
SGK açıkladı! O günler emekliliğe sayılmaz
GİRİŞ 09.01.2018 13:09 GÜNCELLEME 09.01.2018 13:46
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı yönünde haber ve paylaşımların yer aldığı belirtildi.     

STAJ GÜNLERİ EMEKLİLİKTEN SAYILMAZ

Söz konusu değişikliğin, mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimi gören öğrencilerin "iş kazası ve meslek hastalığı" sigortası kapsamına alınmasının, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanması ve Jandarma ile Sahil Güvenlik Akademisinin kurulmasıyla ilgili olduğu ifade edildi.     

Açıklamada, şunlar kaydedildi:     

"Staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Sigortalılık başlangıcı ya da emeklilikyaşının hesaplanması dahil sosyal güvenlik hakları ancak kanunla düzenlenebilecek haklardır."     

YORUMLAR 199
  • Yörük GURD 6 yıl önce Şikayet Et
    Doktora , avukata sayılıyorsa ; emekçi meslek liselerine de sayılmalı.Devleti aliyemizin buna değineceğini düşünüyorum.
    Cevapla
  • faryyk 6 yıl önce Şikayet Et
    asgari ucretten emeklı olana emeklı maaşı 910 tl baglandıgı dogrumu..
    Cevapla
  • cevdet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok öyle şey biz düz lisede okuduk diye cezalandıran bir düzenleme olur emeklilik yaşı düşürülsün meslek liseside devletin düz lisede
    Cevapla
  • Yörük GURD 6 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş bu bir seçin; sen düz lisye gitmişsin.
    Cevapla
  • Cavit 6 yıl önce Şikayet Et
    Meslek lisesi torna tesviye bölümü lise 2ve 3 de sanayide stajyer olarak haftada 3 gün yağın pasin içinde eşsek gibi çalıştık.sigortalik süresine sayıların. Vallahi hakkımız. Masa başında stajyerlik yapmadık.
    Cevapla
  • Yörük GURD 6 yıl önce Şikayet Et
    MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinde aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır: ) Birinci fıkra aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(1) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için çalışmaya, meslekî ve teknik eğitime, meslekî ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimine, staja veya bursiyer olarak göreve başladıkları tarihten itibaren sigortalı hak ve yükümlülükleri başlar.” BU PARAGRAFI RESMİ GAZATE 5 ARALIK 20017 SAYISINDAN ALDIM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle