Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 55 Bin personel alacak! Detaylar nelerdir?

Sağlık personelini sevindirecek haber nihayet geldi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı‘na 2018 yılı içerisinde yaklaşık 55 bin personel alımı yapılacağını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 55 Bin personel alacak! Detaylar nelerdir?
Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 55 Bin personel alacak! Detaylar nelerdir?
GİRİŞ 12.01.2018 10:18 GÜNCELLEME 12.01.2018 10:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağlık personelini sevindiren haber geldi. Sağlık Bakanı Demircan, "Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz’’ dedi. Peki Sağlık Bakanlığına alınacak olan personel hangi kadrolara alınacak? 4/B pozisyonundaki personelin kadrosunda bir değişiklik olacak mı? 12 bin 500 personel alımı vardı, 9 binin güvenlik soruşturması tamamlanıp başlatılmıştı, geriye kalanların güvenlik soruşturması ne durumda? Sağlık personelinin çalışma şartları nihayet daha iyi olacak. İşte bütün merak edilenler haberimizde...

55 BİN KİŞİ ALINACAK!

Sağlık Bakanı Demircan yaptığı açıklamada, "Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam.Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim kadroya dahil oluyor. Ediyor 36 bin. Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017'den 2018'e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayrıca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız." dedi. Açıklamaya göre;

27 Bin - Ebe ve Tüm Sağlık Personelleri

9 Bin - Doktor

19 Bin - İşçi

Yukarıda verilmiş olan 27 bin ebe ve diğer sağlık personel pozisyonları ile 9 bin doktor kadrosunun alım yapılacağı zaten biliniyordu. Bundan hariç olarak Sağlık Bakanlığı geçen sene 10 bin taşeron işçi alacaktı fakat bu alımlar 2018 yılına aktarıldı, yine 2018 yılı içinde ayrı bir 9 bin kişilik işçi alımı hakkı daha verildi ve toplam 19 bin işçi alınacak.

UYGUN BİR PERSONEL REJİMİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ!

Demircan, "Taşeron sisteminin kalkmasından sonra bundan sonraki sistemi yeniden gözden geçireceğiz. Herkesin statüsünü belli bir standart içine getirmemiz lazım. Sağlığın kendi gerekliliğine uygun bir personel rejimini oluşturmak zorundayız." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan, "Sağlık çalışanlarımızın şartlarını iyileştirmek için bir yasal çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili ocak ayı içerisinde Başbakanımıza bir sunum yapacağız. Bu bekledikleri yıpranma payı, emekli maaşlarındaki düşüklük ve performanstaki ölçütler, bunlarla ilgili çalışmalarımız bittikten sonra paylaşacağız." dedi.

‘İŞÇİ STATÜSÜNDE ARKADAŞLARIMIZ OLACAK’

"2018 ve 2019 yılı için netleşmişse ek personel alımları hangi branşlarda, ne kadar olacak? Özellikle 4/B pozisyonundaki personelin kadrosunda bir değişiklik olacak mı? 12 bin 500 personel alımı vardı, 9 binin güvenlik soruşturması tamamlanıp başlatılmıştı, geriye kalanların güvenlik soruşturması ne durumda?" sorularına Demircan, şu yanıtı verdi:

"2018'de personel yenileme, artırma, güçlendirme projeksiyonumuz şu şekilde ortaya çıkıyor. Birincisi sağlık personeli, 27 bin kadronun içerisinde hemşire, ebe ve sağlık memurları var. Onun dışında bizim rutin, kanun gereği mezun olan hekimlerimizi mecburi hizmete alma zorunluluğumuz var. İhtisasını tamamlayan veyahut da mezun olan pratisyen arkadaşlarımızı rutin olarak alıyoruz. Bu sayıyı bu sene, yaklaşık 9 bin olarak tahmin ediyoruz. Ediyor 36 bin. 19 bin de 'sağlık çalışanı' dediğimiz, sağlıkta diğer hizmetlerde çalışan istihdam edeceğimiz 'işçi statüsünde' arkadaşlarımız olacak, bu da bizi 55 bine ulaştırıyor. Doktorlarda da hangi dallarda ne kadar alacağımız, uzmanlıklarla ilgili olanlar, ihtisaslarını tamamladıktan sonra bize müracaat ediyorlar. Biz onların kadro dağılımını yapmış bulunuyoruz. O dağılıma göre mecburi hizmete dahil ediyoruz."

‘ŞARTLARI İYİLEŞTİRMEK İÇİN YASAL BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ’

Sağlık personelinin ihmal edildiğini söylemenin doğru olmadığını vurgulayan Demircan, "Sağlık çalışanlarımızın şartlarını iyileştirmek için bir yasal çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili ocak ayı içerisinde Başbakanımıza bir sunum yapacağız. Bu bekledikleri yıpranma payı, emekli maaşlarındaki düşüklük ve performanstaki ölçütler, bunlarla ilgili çalışmalarımız bittikten sonra paylaşacağız." bilgisini verdi.

YORUMLAR 3
  • Fatma Ceylann 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeterli sayıda Fizyoterapist alınsın.
    Cevapla
  • Fatma Ceylann 6 yıl önce Şikayet Et
    Her kadrodan yeterli sayıda personel alınsın, örneğin Hastanelerde Fizyoterapistlerin işini Hemşire veya sağlık memuru, tekniker yapmasın yeterli sayıda Fizyoterapist alınsın.
    Cevapla
  • perfüzyonist 6 yıl önce Şikayet Et
    Perfüzyon teknikerleri atama bekliyor
    Cevapla