Tüm Türkiye'de uygulanacak! Yeni dönem başlıyor

Bakan Demircan, acil servislerdeki yoğunluğa acil müdahale için hazırlanan "kırmızı ışık" projesini ve hastanelerdeki yoğunluğun izlenebilmesi için geliştirilen uygulamayı tanıttı.

Tüm Türkiye'de uygulanacak! Yeni dönem başlıyor
Tüm Türkiye'de uygulanacak! Yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 12.01.2018 16:08 GÜNCELLEME 12.01.2018 16:19
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan,  acil servislerdeki yoğunluğa acil müdahale için hazırlanan "kırmızı ışık"  projesini, hastanelerdeki yoğunluğun izlenebilmesi için geliştirilen uygulamaYI kendi cep telefonuna yüklenen yazılım üzerinden anlattı. 

ÜLKE GENELİNDE UYGULANACAK

Ülke genelinde yoğun olan acil servislerde, kamera ve çağrı sistemi  kurularak işleyecek olan kırmızı ışık uygulamasıyla, yoğun olan acillerle ilgili  yetkililerin cep telefonlarına uyarı gelecek ve söz konusu acil servis canlı  olarak izlenebilecek.

 

Bakan Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil servislerin  sağlık hizmetinde en önemli alanlardan biri olduğunu ve burada hizmet kalitesinin  daha da artırılabilmesi, yoğunluğun azaltılabilmesi için uygulamaya girecek olan  ve basında da "kırmızı ışık" olarak yer alan projeye ilişkin bilgi verdi.

Uygulama kapsamına, acillerin merkezi yeri olan girişi ve kayıt  yerinde akıllı kameralarla takip yapılacağını belirten Demircan, buralardaki  yoğunluğa göre hizmet kalitesinin artırılabilmesi amacıyla gerekli desteklerin sağlanacağını vurguladı.

YAZILIM GELİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİYOR

Demircan, bunun mobil telefonlardan izlenebilmesi için bir yazılım hazırlandığını ancak geliştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"SİSTEM, HEMEN İLGİLİ YERLERİ UYARACAK"

Şu anda test aşamasında olan yazılımın ilgili kişilerin telefonuna  yüklendiğinde, yoğunluk tespit edilen acil servislerin nereler olduğuna yönelik  uyarı alınabileceğini ve yoğunluğun da canlı olarak telefondan izlenebileceğini  anlatan Demircan, "Şu anda biz acillerdeki yoğunluğu canlı izleyebiliyoruz. Son  şekli verilmedi. Demo olarak benim telefonumda mevcut. Bu yazılımla telefonumdan  şu anda hangi hastanenin acilinde yoğunluk olduğunu görebiliyorum." dedi.

Bakan Demircan, şunları kaydetti:

"Sadece görüntüyü değil, muayene, tetkik gibi hepsini de  izleyebiliyoruz. Bununla yapmak istediğimiz şey şu. Şu anda bir yazılım  geliştiriliyor. Yazılım, bize istediğimiz zaman burayı izlemeyi değil, orada  yoğunluk olduğunda bizi uyaracak şekilde olacak. Diyelim ki bir acilde yoğunlaşma  başladı. Sistem, hemen ilgili yerleri uyaracak. Kim ilgili yerler? İlgililere  şifre vereceğiz. Hastanenin başhekimi, sağlık müdürü, vali, bakanlığımızın üst  düzey görevlileri. Bakan, bakan yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcısı ve  genel müdürlerde de olacak. Hastanede, acilde yoğunluk başladığında bu kişileri  uyarmış olacak.

SİSTEM NE İŞE YARAYACAK? 

Başhekim anında müdahale edecek. Bu kapsamda,  oradaki beklemeyi azaltmak için servis görevlisi oraya takviye edebilir,  icapçıları çağırabilir. Gerektiğinde sağlık personeli, teknik görevli gibi  takviye yapılabilir. Adeta sel gelmeden önce haber verecek."

BAKAN ÖRNEK UYGULAMAYI GÖSTERDİ

Geliştirme çalışmaları devam eden yazılımın kendi telefonunda buluna  demosunu açan Demircan, örnek bir uygulamayı canlı olarak gösterdi.

BAKAN ŞİFREYİ GİREREK ACİLİ İZLEDİ

Demircan, telefonundan şifresiyle sisteme girerek, yoğunlaşmanın  tespit edildiği bir hastanenin acilini izledi. O anda İzmir Tepecik Hastanesi'nde  bir yoğunluk olduğunu ifade eden Demircan, "Burası şu anda acilin bekleme salonu,  burayı görebiliyoruz. Program, 'yoğun' diyerek uyaracak bizi. Uygulamaya yoğun  olan hastaneleri alacağız, diğerlerini dijital ortamda zaten takip edebiliyoruz."  dedi.

Sağlık Bakanı Demircan, çalışmaların tamamlanmasının ardından  uygulamanın tanıtımının yapılarak kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

YORUMLAR 42
  • süleymanBABA 6 yıl önce Şikayet Et
    yoğun olmayan acil mi var memlekette.hasta olmayıpda acile giden insan mı var bre ahmaklar
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    toplum sağlıgı merkezlerinde hergün 1 aie hekimi nobete kalsa ayrıca aile hekimine gitmeden acile gelenlere katkı payı olarak peşin 10 tl tahsil edilse inanın bu sorun biter.
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    teşhis yanlış olursa tedavi ne olur allah feraset versin
    Cevapla
  • komedi 6 yıl önce Şikayet Et
    hani saglıkda devrim lmuştu?
    Cevapla
  • maho aga 6 yıl önce Şikayet Et
    15 yıl önceki hastanelerin durumunu bilmediğin belli oluyor!!!
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    Acil durumu olmayıp acile gelenlerden muayene ücreti alın sorun büyük oranda cozulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle