Bakan'dan ABD açıklaması! Karşı hamle yaparız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin çelik ürünleri ithalatına ilave vergi getirmeye yönelik çalışmalarına ilişkin, "İtiraz ve şikayetler olduğunda biz de Amerikan ürünlerine karşı maalesef önlem başlatmak zorunda kalırız" dedi

Bakan'dan ABD açıklaması! Karşı hamle yaparız
Bakan'dan ABD açıklaması! Karşı hamle yaparız
GİRİŞ 21.02.2018 17:59 GÜNCELLEME 21.02.2018 18:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

 ABD'nin çelik ithalatına ilave vergi getirme hazırlığına ilişkin soruya Bakan Zeybekci, "Birçok ülkeye karşı bir çalışma var. Bu konuda Türkiye olarak tecrübeliyiz. Türk çelik ürünlerine karşı daha önce açılmış olan 3 anti damping soruşturması, önlem gerekmediği şeklinde sonuçlandı. Türkiye'nin demir çelik ürünlerine, haksız rekabet yaratsın diye hükümet olarak vermiş olduğumuz hiçbir destek ve teşvik yok" cevabını verdi.

"KARŞI ÖNLEM BAŞLATIRIZ"

Bakan Zeybekci, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

"İtiraz ve şikayetler olduğunda biz de Amerikan ürünlerine karşı maalesef önlem başlatmak zorunda kalırız. Çünkü Türkiye'deki ithalatçılar, üreticiler ve ihracatçıların da bu konuda hassasiyetleri ortaya çıkar, duyarlılıkları artar. Bununla ilgili bizlere şikayetleri olur, biz de bu şikayetleri inceleriz, bakarız. Dolayısıyla buradan önlem çıkma ihtimali yüksektir. Bu dönemde ABD'nin bazı ihraç ürünlerine ilave yükümlülük vergileri uygulamamız da oldu. Bu şekilde yakın takip ediyoruz. Ama ABD'nin, 'dünyanın her yerine serbestçe ürünlerimi satabileyim diğer taraftan da ABD'ye başka ülkeler istediği ürünleri serbestçe satmasın' anlayışı, kabul edilebilir bir şey değil."

Zeybekci, ABD'nin tutumunun Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı olduğunu vurgulayarak, "ABD'nin yakın dönemde bu yanlıştan, korumacı ve içine kapanık duvarları yükselten anlayıştan pek ayrılacağı ümidi içinde değilim. Biz de önlemlerimizi alıp bu konudaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi.

Almanya Ekonomi Bakanlığı sözcüsü, Avrupa Birliğini'nin ABD'nin çelik ithalatına vergi getirme planına gereken yanıtı vereceğini açıklamıştı

YORUMLAR 21
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    eliden geleni ardina koyma. ok yaydan cikti
    Cevapla
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    o kadar men dakka dukka
    Cevapla
  • reiss rte 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu siha yi yaptik celigi mi uretemiyoz anlamadim
    Cevapla
  • vatan sevgisi 6 yıl önce Şikayet Et
    abdnin amaci, urettigimiz celige ek vergi koyup amerikada satisini engellemek.
    Cevapla
  • Gazibey 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin son 10 yıldaki terör ve savaş siyaseti abd nin hem manevi hem ekonomik olarak tükendiğinin göstergesidir...Arap ülkelerinin tutarsız siyasetleriyle ayakta durmaya çalışmaktadır.
    Cevapla
  • Serdar doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    Mesela mısır şurubu ithalini yasaklayın, hem cebimiz hem sağlığımız rahat etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle