Konuşulan ihale yenilendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Müze ve Örenyeri gişelerinin işletmesine ilişkin ihale bugün yapıldı. İhalede Sicpa Turkey firması birinci oldu.

Konuşulan ihale yenilendi!
Konuşulan ihale yenilendi!
GİRİŞ 01.03.2018 14:48 GÜNCELLEME 01.03.2018 20:24

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) tarafından Müze ve Örenyerlerinde bilet ve bilet ürünlerinin tasarımı geliştirilmesi ve satış kanallarının yönetimine ilişkin kiralama ihalesi 1 Mart Perşembe günü gerçekleşti.

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Müze ve Örenyerlerinden Topkapı Sarayı, Ayasofya, Topkapı Sarayı Harem Dairesi,  İstanbul Arkeoloji, Türk ve İslam Eserleri, Pamukkale, Efes ve Göreme gibi Müze ve Örenyerlerinin de içinde bulunduğu 54 Müze ve Örenyeri için yapılan ihaleye 2 firma katıldı.

Kanal 7’nin de bünyesinde bulunduğu Beyaz Holding’in  Etkin Eğitim firması ve İsviçre kökenli Sicpa Turkey firması gerekli yeterlilikleri sağlayarak açık artırmaya katılma hakkı kazandı.

 

topkapı sarayı ile ilgili görsel sonucu

9 YIL BOYUNCA İŞLETECEK

Bugün yapılan açık artırma neticesinde en yüksek teklifi (3.907.000.000,00 TL) veren Sicpa Turkey firması ihaleyi kazandı ve 9 yıl boyunca  Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan Müze ve Örenyerleri gişelerini işletme hakkını kazanmış oldu. Etkin Eğitim firması da vermiş olduğu 3.860.000.000,00 TL teklifle az farkla ikinci oldu.

Açık artırma süreçleri tamamlanan ihalenin kesin sonuçları idarenin yapacağı incelemeden sonra önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ayasofya ile ilgili görsel sonucu

KUTSAL EMANETLERDEN DE SORUMLU OLACAK

İhalenin Sicpa şirketine verilmesi onaylanırsa söz konusu şirket Topkapı Sarayı içinde bulunan Kutsal Emanetler bölümünün de sorumluluğunu üstlenecek.