İlk İphone öncesi açmıştı! 250 mağazası kapatıyor

ABD'nin en büyük tüketici elektroniği mağazalarından Best Buy cep telefonları satışını yaptığı 250 mağazayı 31 Mayıs itibarıyla kapatacağını açıkladı.

İlk İphone öncesi açmıştı! 250 mağazası kapatıyor
İlk İphone öncesi açmıştı! 250 mağazası kapatıyor
GİRİŞ 02.03.2018 14:14 GÜNCELLEME 02.03.2018 14:14

Best Buy, şirket gelirine çok az katkı yaptığı gerekçesiyle sadece telefon satışı yaptığı 250 mağazasını kapatacağını duyurdu. Şirketin 1000'den fazla mağazası bulunuyor. İşten çıkarmalara kesin gözüyle bakılırken herhangi bir sayı verilmedi.

Kanada ve Meksika'da da hizmet veren Best Buy'ın bu kararı ekonomik gerekçelerle aldığı belirtiliyor. Bir iddiaya göre cep telefonu mağazalarının şirketin toplam gelirine katkısı sadece yüzde 1.

Ülkenin en büyük elektronik perakendecilerinden biri olan Best Buy, geçtiğimiz sene 44 milyar dolar gelir açıklamıştı. Şirketin toplam binin üzerinde mağazası bulunuyor. Kapatma kararının sadece ABD operasyonunu kapsadığı belirtilirken Kanada'da bulunan 52 mağaza işlemeye devam edecek.

İLK iPHONE ÖNCESİ AÇMIŞTI

Habertürk'ün haberine göre, Best buy'ın mobil mağazaları 100 - 150 metrekare arasında değişirken telefonların 3000 - 4000 metrekare arasındaki büyük mağazalarda satışına devam edileceği belirtildi. Belirlemelere göre bu mağazaların yüzde 85'i büyük mağazalara ortalama 5 km mesafede veya daha yakınında. Şirket ilk mobil mağazasını 10 yıl önce ilk iPhone çıkmadan önce açmıştı.

Öte yandan, kapatmalar nedeniyle kaç kişinin işten çıkarılacağı ise açıklanmadı ancak kapatılacak mağazaların operasyon giderlerinin büyüklere göre daha fazla olduğu biliniyor.

Personelden bazılarının diğer mağazalarda çalışmaya devam edeceği ancak işten çıkarılacak personelin tazminatlarının ödeneceği ve başka yerlerde iş bulmalarına yardımcı olunacağı belirtildi.