93 bin eleman aranıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenden gelen talep doğrultusunda son bir aya ait açık iş sayısını açıkladı.

93 bin eleman aranıyor
93 bin eleman aranıyor
GİRİŞ 03.03.2018 15:02 GÜNCELLEME 03.03.2018 15:02
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde işveren, İŞKUR üzerinden 93 bin 255 eleman arıyor. Bunun 22 bin 868’i beden işçisi, yani ‘vasıfsız’ işçi. 70 bin 357’si ise gıdadan tekstile, inşaattan otomotive birçok alanda işçi arayışını içeriyor.

İŞKUR'A NASIL BAŞVURULUR?

 

İşsiz olan, iskur.gov.tr adresinden siteye kaydolup, TC kimlik numarasıyla başvuru yapabiliyor. Kişi, özgeçmişindeki kişisel bilgilerle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. İsteyen İŞKUR il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, kendine uygun işe başvurabiliyor. Yurtiçi ve yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

İŞKUR CEP HARÇLIĞI DA VERİYOR

İŞKUR, herhangi bir vasfı olmayan kişileri meslek sahibi yapabilmek için ücretsiz ‘mesleki eğitim kursları’ düzenliyor. Posta'nın haberine göre, üstelik meslek öğrenen işçilere günlük 61.65 lira veriyor. Sanayide iş öğrenme harçlığı ise 75 lira. Programa katılabilmek için İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekiyor. 16-70 yaş arası ve ilköğretim, üniversite eğitimli herkes başvurabilir. Detaylı bilgi, iskur.gov.tradresinden alınabilir.

YORUMLAR 30
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanayicilerimiz işadamlarımız çalışanlarımız memurlarımız ülkemizin her yerine giderek vatanımızın ve milletimizin çok iyi kalkınması ve refahı için çalışmalıyız.
    Cevapla
  • tayfun 6 yıl önce Şikayet Et
    is kur dan eleman talep ettim ama ilgilenmediler 15 yildir bir gorevli alo demedi mail atmadi yada ziyaret etmedi ..eleman ihtiyaciniz varmi vb gibi reel sektorden kopuk bir kurum yenilenmeye ihtiyaci var
    Cevapla
  • Mehmet altun 6 yıl önce Şikayet Et
    1 seneye kadar işsizim iş arıyorum ama iş bulamıyorum
    Cevapla
  • adanalı 6 yıl önce Şikayet Et
    işkur suç işliyor. sigortasız işçi çalıştırmak yasak değil mi?
    Cevapla
  • Ersin Candan 6 yıl önce Şikayet Et
    İşçi arayanların çoğu işkurdan eleman alıp posasini çıkarıp , zamanında para vermeyip sadece köle düzeni kuran , piyasada mimlenmiş firmalar. Deneyim falan işkurun umrunda değil öyle bişey yok. Bu sisteme dur diyende yok. Emeklilik olmuş mezar... Adam en çok 30 yaş arıyor ,emeklilik 65 .. 35 yaş işverenede devletede iş verirken yaşlı , ama emekli olunurken 40-45 yaş çok genç. Vallahi hak adalet arama işverende de işkurdada devlettede . Vatandaşa geçmiş olsun
    Cevapla
  • mülayim 6 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle