Bakan açıkladı! Kadın personel sayısı artacak

Bakan Sarıeroğlu, "1 milyon 400 binlik istihdamın yarısı kadın istihdamında gerçekleşti. Şu anda kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 33 seviyesinde, 2023 yılında hedefimiz yüzde 41 seviyesinde gerçekleştirmek. İçinden geçtiğimiz süreçte kadına şiddete sıfır tolerans şeklinde yaklaşıyoruz" dedi.

Bakan açıkladı! Kadın personel sayısı artacak
Bakan açıkladı! Kadın personel sayısı artacak
GİRİŞ 05.03.2018 14:14 GÜNCELLEME 05.03.2018 15:33
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Büro Memur-Sen tarafından, Bakan Sarıeroğlu’nun katılımlarıyla "Merhamet ve Kadın" temalı program düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara Greenpark Otel’de düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Sarıeroğlu, sözlerine kadın kahramanları, şehitleri, emekçileri anarak başladı ve kadın komisyonlarının önemine değinerek, 8 Mart kapsamında yapılacak etkinliklerin farkındalık sağlaması ve politika oluşturması adına katkı sağlamasını temenni etti.

Kadına şiddete sıfır tolerans

 

16 yıldır devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldığını, kadın odaklı çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirildiğini aktaran Sarıeroğlu, "Kadınların her alanda çalışma hayatında yer aldığını görüyoruz. Kasım ayı istatistikleri açıklandı, işsizlik oranlarımızda düşüş var ama en büyük düşüşümüz kadınlarla ilgili yaşandı. 1 milyon 400 binlik istihdamın yarısı kadın istihdamında gerçekleşti. Şu anda kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 33 seviyesinde, 2023 yılında hedefimiz yüzde 41 seviyesinde gerçekleştirmek. Hayatın her alanıyla ilgili düzenlemeleri gerçekleştirdik. İçinden geçtiğimiz süreçte kadına şiddete sıfır tolerans şeklinde yaklaşıyoruz. Bu alanda faaliyet gösteren tüm STK’larla ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Bakanlıkta kadın sayısı artacak

Kamuda yüzde 39 oranında kadın çalışanın olduğunu belirten Sarıeroğlu, bu seviyenin de artmasını hedeflediklerini kaydetti. Ayrıca bu seviyenin yönetim kademelerinde de olması gerektiğini vurgulayan Sarıeroğlu, "Kadınlar sadece sendikacılıkla ilgilenmiyor, biz kadın komisyonlarını bu bağlamda bir okul olarak değerlendiriyoruz. Kadınların bizzat karar mekanizmalarında olması gerekiyor. Bakanlıkta da kadın oranı yüksek ama yönetim kadrosunda sayı yeterli değil, bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda kadın yönetici sayısını artırmış olacağım" diye belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 38
  • Maxell 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye torpil geçiyorsunuz ki, çabalasın erkeklerle eşit şartlarda yönetici olsunlar. Ne yani kadın olması tercih sebebi mi olacak yönetici belirlerken?!!!
    Cevapla
  • FARKINDA MI? 6 yıl önce Şikayet Et
    Hükumet ne yaptığının FARKINDA MI? Aileler parçalanıyor, çocuklar annesiz büyüyor, doğumlar azalıyor. Çalışan her kadın için bir erkek işsiz kalıyor, evlenip yuva kuramıyor. Ev geçindirmek zorunda olmayan çalışan kadın daha düşük maaşa razı olduğu için aynı işi yapan erkeğin de maaşı düşüyor, evini geçindiremiyor.
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    yakında derdiniz toptan bitecek çünkü hiçbir erkek evlenmek istemicek.. kadınlar da bekar kalınca çocuğu da olamz ve köle gibi çalışmaya devam eder..
    Cevapla
  • salman 6 yıl önce Şikayet Et
    Çalıştığım kurumda bayan memurlar var. Sadece sayı olarak var, kesinlikle istenilen verimi göstermiyorlar. Görev yine erkek memurlara kalıyor. Görevlerini layıkıyla yapmıyor, sürekli kaytarma peşinde oluyorlar. Ben 20 yıllık memurum ve şuana kadaki gözlemim bu şekildi.
    Cevapla
  • Hümanist 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk aile yapısı çatırdamaya başladı siz kadınları istihdama çekmekle sorumsuz bir anne ve eş yaratmış oluyorsunuz farkındalık lütfen.Çalışan kadın anneliğin hakkını veremediği gibi eşini de takmıyor eline üç beş kuruş para geçen kadını durduramazsınız ne koca dinler ne evlat o zaman da ne ahlak kalır ne edep..Erkek ailesine bakmakla yükümlülük hep bu yönde olmuş kadın ise evinin eşinin çocuklarının ve hatta kocasının namus bekçisi rolleri değiştirirseniz Aile yapısı bozulur cemiyet de bozulur....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle